News

Se închide Banca Transilvania? Totul este clar acum. Ce se întâmplă cu conturile clienților. Se dau banii înapoi

Se închide Banca Transilvania Totul este clar acum. Ce se întâmplă cu conturile clienților. Se dau banii înapoi

Banca Transilvania vine cu o clarificare de ultimă oră. Se închide sau nu? După scandalul cu ANPC, clienții nu mai știu ce au de făcut.

Nu se știe dacă este legat sau nu de scandalul cu ANPC, cert este că Banca Transilvania vorbește despre rambursarea creditelor și modul de calcul al dobânzilor.

Este posibil ca mulți clienți să dorească să își închidă creditele mai repede ori să își retragă banii. Drept urmare, instituția bancară aduce câteva clarificări.

Conform anunțului făcut de Banca Transilvania, modul de rambursare poate fi schimbat în timpul derulării creditului. În același timp, banca le mai transmite clienților rambursarea cu rate descrescătoare implică o rată de plată mai mare în prima perioadă, dar o evoluție descendentă spre finalul perioadei de rambursare.

În cazul în care un client alege rambursarea prin rate egale, valoarea ratei lunare este aceeași în fiecare lună, se mai arată în informare.

Totodată, cei de la Banca Transilvania mai spun printre altele și că suma pe care o persoană o poate împrumuta depinde de gradul de îndatorare prevăzut în reglementările legale.

Scandalul dintre ANPC și Banca Transilvania

Iar pentru alte detalii în acest sens, doritorii sunt invitați să meargă în una dintre sucursale pentru a putea să primească toate răspunsurile necesare.

Interesant este însă că aceste clarificări vin după scandalul ANPC, care a arătat că unele bănci nu furnizează destule informații clienților cu privire la creditele acordate.

Practic, cei de la ANPC își doresc o transparență mai mare în relația dintre clienți și bănci. Fiecare parte merită să știe toate informațiile esențiale, astfel încât să ia decizia corectă și să evite eventualele probleme.

Și cel mai probabil și alte bănci prezente în România precum ING Bank, Raiffeisen Bank, BCR ori CEC Bank vor urma exemplu pentru a evita anumite neclarități în rândul clienților lor.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate