News

Lovitură puternică pentru CEC Bank și Banca Transilvania! Anunțul momentului de la BCR, la 6 luni de la scandalul Schengen

Lovitură puternică pentru CEC Bank și Banca Transilvania Anunțul momentului de la BCR la 6 luni de la scandalul Schengen

BCR dă o lovitură puternică pentru două bănci mari din România – CEC Bank și Banca Transilvania. Reprezentanții băncii au făcut anunțul la 6 luni de la scandalul Schengen.

Deschiderea oficială a ședinței de tranzacționare de marți de la Bursa de Valori București (BVB) este dedicată introducerii emisiunii inaugurale de euroobligațiuni internaționale a Băncii Comerciale Române (BCR).

Euroobligațiunile emise de BCR vor fi listate pentru tranzacționare pe Piața Reglementată a bursei sub simbolul bursier BCR27E.

Pentru a marca această ocazie, reprezentanții BCR vor suna clopotul BVB în momentul în care euroobligațiunile verzi vor începe să fie tranzacționate pe Piața Reglementată. Evenimentul se va bucura de prezența lui Radu Hanga, președintele Bursei de Valori București, și a lui Sergiu Manea, CEO al Băncii Comerciale Române.

Într-un comunicat de presă din data de 12 mai 2023, Banca Comercială Română (BCR) a anunțat intrarea cu succes pe piața internațională de capital prin emiterea a 700 de milioane de euro în euroobligațiuni verzi 4NC3 senior non-preferențiale.

Obligațiunile BCR urmau să fie listate și la bursa din Viena

Emisiunea de obligațiuni a marcat aventura inaugurală a BCR pe piețele globale de capital. Oferta a constat în euroobligațiuni 4NC3 senior non-preferate cu o perioadă de maturitate de 4 ani, permițând o potențială răscumpărare anticipată după 3 ani.

Obligațiunile urmau să fie listate atât la bursa din Viena, cât și la cea din București. Această inițiativă face parte din angajamentul băncii de a se alinia la criteriile de mediu, sociale și de guvernanță (ESG), cu scopul de a încuraja dezvoltarea economică durabilă prin promovarea unor practici responsabile din punct de vedere ecologic, a unei guvernanțe îmbunătățite și a unui angajament social sporit.

„Procesul de construire a registrului de ordine a evidenţiat un interes puternic din partea investitorilor, astfel încât în primele ore după deschidere au fost înregistrate ordine de peste un miliard de euro, valoare care a crescut la peste 1,9 miliarde de euro la închiderea registrului, în doar câteva ore, ceea ce a permis stabilirea unui cupon de 7,625%, semnificativ redus faţă de nivelul indicativ iniţial de 8,00%-8,25%”, se menţiona în comunicat.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate