News

OMV Petrom dă marea lovitură în România! E cea mai importantă mișcare de până acum. Ce se întâmplă cu benzinăriile

OMV Petrom dă marea lovitură în România E cea mai importantă mișcare de până acum. Ce se întâmplă cu benzinăriile

OMV Petrom se pregătește să dea marea lovitură. Compania nu este singura, ci alături de ea mai este și Romgaz. Ce se întâmplă în România? Cu benzinăriile vor continua la fel ca și până acum, dar se dezvoltă și pe alte zone.

OMV Petrom se pregătește să dea marea lovitură. În ciuda scandalului Schengen de acum câteva luni, s-ar părea că această companie beneficiază de susținerea statului român.

Cei de la profit.ro notează că marii producători de gaze din România, Romgaz și OMV Petrom, dar și Transgaz, ar putea da marea lovitură.

Mai exact, aceștia ar putea fi câștigători în cazul în care Ucraina nu va mai prelungi acordul de tranzit al gazelor către UE cu Rusia începând cu anul 2024.

Această informație a fost avansată anterior inclusiv de CEO al OMV, principal acționar al Petrom, Gerhard Reuss. El spunea că Ucraina nu va reînnoi acordul de tranzit al gazelor cu Rusia după 2024.

Ce beneficii ar putea avea OMV Petrom începând cu anul 2024 și ce spune Ucraina

De cealaltă parte însă informația a fost infirmată de ministerul ucrainean al Energiei. El a precizat la rândul său pentru agenția de presă austriacă APA că nu are cunoștință de nicio decizie de a opri transportul gazelor naturale din Rusia prin Ucraina către Europa.

Asta, evident, după expirarea contractului cu Rusia la sfârșitul anului 2024. „Ucraina își respectă obligațiile și este un partener de încredere al statelor UE. Companiile europene pot rezerva în mod liber capacități de transport în Ucraina”, a răspuns biroul de presă al ministerului la o întrebare APA.

Chiar și așa, sunt șanse mari ca cei trei mari producători de gaze să aibă totul în beneficiul lor. Profit.ro scrie că o parte din gazul din Turk Stream tranzitează România în direcția Ungaria, probabil și Austria.

Iar cantitățile sunt unele cât se poate de impresionante. Dacă Ucraina va lua însă decizia, lucrurile s-ar putea schimba. Iar aici vorbim despre profituri considerabile.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate