News

Un nou ajutor de la stat! Românii care pot să primească produse de peste 100 de lei. Faceți această cerere

Un nou ajutor de la stat Românii care pot să primească produse de peste 100 de lei. Faceți această cerere

Un nou ajutor din partea statului român. De această dată este vorba despre niște produse în valoare de peste 100 de lei pe care numeroși români ajung să le primească.

Pentru că prețurile la alimente au tot crescut, statul român a decis să le ofere o mână de ajutor românilor. Drept urmare, în primăvara acestui an a fost lansat proiectul „Acordarea de pachete cu ajutoare alimentare”, finanţat prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate.

1.188.852 beneficiari au primit deja pachetele de alimente din cadrul proiectului, iar dacă ar fi să facem un calcul, cu siguranță valoarea unui pachet, de persoană, este de până la 100 de lei.

Ce alimente primesc persoanele vulnerabile din România prin acest program? Vorbim despre 12 alimente de bază, în cantități semnificative. Acestea le pot ajunge beneficiarilor o bună perioadă de timp și îi scutesc de numeroase cheltuieli.

Ce alimente ajung să primească românii vulnerabili de la stat

Acestea provin de la producătorii din România, iar oricine își poate prepara un meniu consistent cu ajutorul lor. Oricum și prețul acestora de la raft este destul de mare față de anii trecuți.

Produsele pe care românii vulnerabili le primesc sunt cinci pungi de făina albă, patru pungi de mălai, două pungi de paste făinoase, patru sticle de ulei, două pungi de zahăr, dar și patru pungi de orez.

De asemena, beneficiarii mai primesc și cinci conserve de care de vită, dar și alte trei conserve de carne porc. Din ajutor mai fac parte și alte cinci cutii de pate de ficat de porc.

În același timp, beneficiarii mai primesc și gem de fructe, un borcan dar și alt tip de gem de fructe dieteteic, tot un borcan. Și anul trecut au fost livrate astfel de alimente, iar cel mai probabil ajutorul ar putea continua și în toamna acestui an, dacă lucrurile merg bine.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate