News

Românii care pot rămâne fără pensie în luna iunie. Casa de Pensii a explicat ce s-a întâmplat. Ce se va întâmpla cu banii pensionarilor

Românii care pot rămâne fără pensie în luna iunie. Casa de Pensii a explicat ce s-a întâmplat. Ce se va întâmpla cu banii pensionarilor

Autoritățile au făcut un anunț pentru pensionari. Având în vedere cele mai recente zvonuri legate de pensiile pentru luna iunie, Casa de Pensii a explicat totul în detaliu. Și ministrul Marius Budăi a venit cu asigurări pentru pensionari.

La începutul lunii iunie, bugetarii se vor bucura de o minivacanță de cinci zile, datorită combinației dintre Ziua Copilului și cele două zile de Rusalii, care se încadrează în perioada 1-5 iunie. Având în vedere această împrejurare, au circulat zvonuri privind o posibilă întârziere a plății pensiilor pentru această lună.

Pentru a rezolva această problemă, Casa Națională de Pensii a fost angajată în discuții cu Poșta Română pentru a găsi o soluție. S-a convenit ca poștașii să livreze pensiile începând de vineri, 2 iunie, chiar dacă este o zi nelucrătoare oficială.

În urma acestui aranjament, programul normal de plată va fi reluat începând cu data de 6 iunie. Președintele CNPP a dat asigurări că toate pensiile vor fi plătite până la data planificată de 15 iunie.

„Noi avem convenție încheiată între CNPP si Compania Națională Poșta Română în care sunt stipulați foarte clar termenii atât de plată, cât și de distribuire a pensiilor. Este o problemă la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie privind acele zile libere. Am vorbit personal cu șeful companiei Poșta Română. Ei vor lucra pe 2 iunie, vineri.

Am primit asigurări că vor începe să distribuie pensiile pe 2 iunie pentru acei beneficiari care au ales plata prin mandat poștal, urmând ca după data de 6 să intram în program normal. Noi, primele tranșe de bani, le vom vira încă de la sfârșitul lunii mai, să aibă cash să livreze pensiile începând cu data de 2 iunie, vineri. Până pe data de 15 trebuie achitate toate pensiile pentru cei care au optat pentru plata pensiei prin mandat poștal”, a declarat șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu.

Mesaj pentru pensionari de la Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a avut un mesaj pentru pensionari. El spune că toate pensiile pentru luna iunie vor fi plătite. Ministrul a spus clar că nu vor exista întârzieri.

„Pensiile se vor plăti în calendarul stabilit, 1-15 iunie, fără niciun fel de rezervă (…). Da (poștașii muncesc și în vinerea din punte – n.r.). Nu va exista nicio zi de întârziere”, a declarat ministrul Marius Budăi.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate