News

Se închid magazinele Dedeman în România? Decizie neașteptată luată de patroni, frații Pavăl. În ce au ales aceștia să-și investească miliardele

Se închid magazinele Dedeman în România Decizie neașteptată luată de patroni frații Pavăl. În ce au ales aceștia să-și investească miliardele

Frații Dedeman au dat o nouă lovitură, de această dată prin intermediul uneia dintre afacerile la care dețin acțiuni consistente. Se pare că Dragoș și Adrian Pavăl vor să se extindă cât mai mult.

Frații Dedeman dau lovitură după lovitură. De această dată este vorba despre înființarea unei noi fabrici în România. Anunțul noii fabrici a fost făcut de către directorul Cemacon, producătorul de cărămizi unde frații Pavăl sunt acționari. Mulți s-au întrebat dacă nu cumva asta va afecta partea de magazine Dedeman, pentru că poatronii par preocupați de alte tranzacții acum. Însă nici gând, afacerile merg foarte bine și aici.

„Discutăm de investiţie de peste 14 milioane de euro, din care 1,9 milioane au fost dintr-o finanţare nerambursabilă din fondurile norvegiene. Fabrica aceasta nouă creează 45 de de locuri de muncă noi şi în momentul în care o să reuşim să funcţionăm un an întreg, o să generăm o cifră de afaceri semnificativă”, a declarat marţi, la festivitatea de inaugurare, Daniel Sologon, director general Cemacon.

Directorul general al companiei deținute de frații Dedeman a mai spus că noua fabrică are tehnologie de ultimă generație care permite imprimarea digitală a cărămizilor cu capacitatea de a reproduce cu precizie diverse forme, texturi și imagini.

„Faptul că încorporăm în reţetă multe elemente considerate deşeuri – cenuşă, rumeguş, cărbune, nu de calitate bună, cărbunele de proastă calitate, adică praful acela care rămâne în urma exploatării cărbunelui, zaţ de cafea, deşeuri vegetale, ne permit să facem un produs uşor, pentru că toate aceste materiale se auto-aprind în cuptor, generează energie, dar fac ca produsul să fie uşor şi să putem transporta mai multă cărămidă decât concurenţii noştri pe un camion, să fie mai uşor de operat în şantier şi să fie un bun izolator termic. Putem pune multe materiale pe care astăzi nu le punem pentru că circuitul deşeurilor în România nu este atât de bine reglementat. Putem pune mult mai mult zaţ de cafea, putem pune deşeuri de carton, deşeuri de polistiren, cioburi ceramice, adică deşeuri de obiecte sanitare şi multe altele”, a declarat acesta.

Frații Dedeman dețin peste 95% din Cemacon

În ianuarie 2023, zf.ro scria că frații Dedeman au ajuns să dețină peste 95% din compania Cemacon, potrivit datelor BVB de la acel moment.

Pe 13 ianuarie, Paval Holding, entitatea de investiții financiare deținută de Adrian și Dragoș Pavăl, antreprenorii care supervizează retailerul de bricolaj Dedeman, a achiziționat acțiuni în valoare de 194.000 de lei de la investitori de pe piața bursieră autohtonă.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate