News

Se închid magazinele Dedeman din România? Decizie neașteptată luată de patroni, pentru Frații Pavăl. Ce urmează

Se închid magazinele Dedeman din România Decizie neașteptată luată de patroni pentru Frații Pavăl. Ce urmează

Se închid magazinele Dedeman? Ultimul anunț i-a cam pus pe gânduri pe clienții fraților Pavăl. Se pare că aceștia au început un nou proiect.

Nu vă faceți griji pentru că magazinele Dedeman vor funcționa în continuare. Frații Pavăl doar își extind afacerile, astfel că cele de până acum vor continua să evolueze.

Semnele de întrebare au apărut după ce Consiliul Concurenței a anunțat că a aprobat tranzacția prin care Cemacon SA, care este parte din Grupul Pavăl Holding, preia compania Euro Cărămida SA. Societatea Euro Cărămida.

Cea din urmă este activă pe piața producătorilor de blocuri ceramice pentru construcții și are sediul în judetul Bihor. Mulți se întrebau însă dacă nu cumva cei doi antreprenori vor să se reprofileze.

În realitate vorbim doar despre o evoluție în afaceri. La momentul actual, Cemacon este controlată în proporție de 94,96% de fondatorii Dedeman, frații Dragoș și Adrian Pavăl, prin Pavăl Holding și PIF Industrial.

Și se pare că fiecare afacere pe care cei doi antreprenori o fac se arată a fi în timp una profitabilă. Lucrurile nu au mers prea bine totuși în ultima vreme.

Ce se întâmplă cu Dedeman

Conform datelor existente la nivel național, în primul trimestru al anului, Cemacon Zalău și-a redus cifra de afaceri brută cu 13,78%, la 52,88 milioane lei, de la 61,33 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

În același timp, producătorul de materiale de construcții a realizat în primul trimestru venituri din vânzări de 47,22 milioane lei, cu 18,29%. Mare atenție însă pentru că acestea sunt mai mici decât cele de 57,79 milioane lei din exercițiul financiar precedent.

Iar lucrurile au fost confirmate și de către directorul general. Acesta a confirmat faptul că piața imobiliară este într-un impas, însă situația se va redresa.

„Traversăm o perioadă de recul temporar a pieței imobiliare, dar asistăm la o scădere a inflației și la continuarea creșterii economice, prin urmare ne așteptăm ca investițiile în proiecte rezidențiale să fie relansate, iar cererea de materiale de construcții să crească”, spunea directorul general Daniel Sologon în raportarea trimestrială.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate