News

Se dau salarii compensatorii, adică bani în plus pentru angajați în următoarele condiții! Angajatorul este obligat să plătească

Se dau salarii compensatorii adică bani în plus pentru angajați în următoarele condiții Angajatorul este obligat să plătească

Fiecare angajat poate beneficia de bani în plus, în anumite condiții. Un avocat a explicat pe înțelesul tuturor ce trebuie făcut, mai ales când apar conflicte la locul de muncă. Aceste drepturi trebuie respectate, conform legii din România.

Angajații din România beneficiază de mai multe drepturi care trebuie respectate cu strictețe. De exemplu, ei pot solicita salarii compensatorii în cazul unui conflict de muncă.

Un avocat specializat în dreptul muncii a subliniat că angajatorul este obligat să plătească munca prestată conform contractului de muncă în vigoare, care stabilește atât remunerația, cât și programul de lucru.

„În orice relație de muncă, conflictul de muncă poate apărea în diverse momente și din diverse motive. De cele mai multe ori, un conflict între angajat și angajator poate ajunge la un punct în care este dificil să fie rezolvat, iar angajatul se poate simți nedreptățit și poate dori să plece din companie.

În astfel de situații, angajatul își poate da demisia, poate încheia raporturile de muncă printr-un act adițional la contractul de muncă, sau poate solicită plata unor salarii compensatorii atunci când raporturile de muncă încetează prin concediere pe motive neimputabile angajatului”, a explicat avocatul Silviu Faier, conform Ziare.

Angajatul poate să solicite salariile neplătite sau salariile compensatorii

În cazul în care angajatorul încalcă drepturile angajatului sau nu respectă condițiile contractuale, angajatul poate să solicite salariile neplătite sau salariile compensatorii.

Potrivit avocatului, un angajat poate să solicite și plata orelor suplimentare, dar și alte despăgubiri pentru a compensa eventualele prejudicii suferite.

În cazul salariilor compensatorii, ele pot fi cerute doar în cazul unui conflict cu angajatorul care duce la concediere din motive care nu țin de angajat.

Angajatul are dreptul de a primi o compensație corespunzătoare în conformitate cu termenii contractului individual de muncă și cu prevederile legale.

În același timp, angajatul poate să solicite despăgubiri pentru eventualele prejudicii morale sau materiale suferite în urma concedierii nejustificate sau abuzive.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate