News

Se dau 3.000 de lei de la stat foarte simplu! Ce condiții trebuie să îndepliniți pentru a primi banii

Se dau 3.000 de lei de la stat foarte simplu Ce condiții trebuie să îndepliniți pentru a primi banii

Autoritățile au anunțat că anumiți români vor primi noi sume de bani de la stat. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a precizat cine sunt acești români și la ce se pot folosi sumele respective.

Într-o înregistrare video postată vineri, 2 iunie, pe pagina sa oficială de Facebook, Marcel Boloș, ministrul delegat pentru Investiții și Proiecte Europene, a răspuns întrebărilor cetățenilor cu privire la inițiativele sociale implementate de Guvernul României.

Marcel Boloș a verificat și confirmat că au fost distribuite peste 50.000 de tichete de masă pentru educație, în valoare de 500 de lei fiecare, în scopul achiziționării de îmbrăcăminte și rechizite școlare. Această inițiativă a oferit un ajutor esențial pentru peste 400.000 de copii defavorizați de pe întreg teritoriul României.

Ministrul Marcel Boloș a mai subliniat că aceste vouchere se eliberează anual cu o singură încărcare. Mai mult, începând cu anul viitor, se vor acorda mai mulți bani în ceea ce privește acest ajutor. Marcel Boloș a dat asigurări că sprijinul acordat prin aceste tichete va fi ridicat la 750 de lei.

Românii care vor primi 3.000 de lei de la stat

În ceea ce privește asistența pentru mamele cu nou-născuți, ministrul a împărtășit vești încurajatoare. În prezent, guvernul are în vedere o creștere a valorii tichetelor acordate în cadrul programului „Sprijin pentru nou-născuți”, de la 2.000 de lei la 3.000 de lei. Așadar, mamele cu nou-născuți ar urma să primească mai mulți bani în viitorul apropiat.

„Ultimul aspect, referitor la tipurile de cheltuieli care sunt eligibile cu voucherul de 2.000 lei pe care l-am oferit prin programul ‘Sprijin pentru nou-născuți’: pot fi achiziționate produse precum: îmbrăcăminte, lenjerie, sac de dormit, scutece, produse pentru igienă (șampon, săpun, unguent), comprese sterile, termometru, lapte praf. Nu pot fi achiziționate alimente. Închei cu o veste bună: din analizele noastre reiese că în următorii ani putem creşte valoarea sprijinului pentru mame la 3.000 de lei, așa că voi propune această măsură în Guvern”, a mai declarat ministrul Marcel Boloş.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate