News

Se dau peste 10.000 de lei de la stat. Ce condiție trebuie să îndepliniți pentru a primi banii până la toamnă. Foarte mulți români se încadrează, dar nu sunt informați

Se dau peste 10.000 de lei de la stat. Ce condiție trebuie să îndepliniți pentru a primi banii până la toamnă. Foarte mulți români se încadrează dar nu sunt informați

Se dau peste 10.000 de lei de la stat. Numeroși români au șansa să primească această sumă. O ordonanță de urgență a fost publicată în Monitorul Oficial deja.

Este vorba despre ordonanța de urgență care a intrat în vigoare începând cu data de 26 mai. Numeroși români au șansa să primească peste 10.000 de lei de la stat.

Practic, actul normativ stabilește măsuri necesare optimizării procesului de implementare a proiectelor de infrastructură finanțate din fonduri externe nerambursabile.

Totodată, acesta mai modifică și alte acte normative, printre care și OUG nr. 18/2009 privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe.

Pentru ce sunt acordați banii? Pentru persoanele vulnerabile care au nevoie de ei pentru reabilitarea termică a locuințelor, astfel încât în perioada iernii, facturile să fie mai mici.

Suma nu este una clară, cert este că autoritățile au la dispoziție milioane de euro pentru acest ajutor. Iar dacă stăm să ne uităm la actualele prețuri, pentru izolarea locuințelor este nevoie de mai bine de 10.000 de lei.

Cel mai probabil, deci, ajutorul financiar din partea statului român ar putea să se învârtă în jurul unei astfel de sume.  Cine primește această sumă de bani?

Cine primește banii de la stat

În ordonanța de urgență vedem toate categoriile vizate. În primul rând este vorba despre persoanele cu handicap sau familiile cu persoane cu handicap aflate în întreținere.

Totodată, suma de bani mai parte fi primită și de către persoanele singure/ familiile care, în ultimele trei luni anterioare efectuării anchetei sociale de către autoritatea administrației publice locale, ”au realizat venituri medii nete lunare pe persoană singură/ membru de familie sub câștigul salarial mediu net pe economie, adică peste 4.500 de lei”.

Și veteranii de război ori șotiile acestora au șansa să beneficieze de acest ajutor financiar. De asemena, pensionarii, indiferent de statutul acestora, care încasează venituri medii nete lunare pe persoană singură/ membru de familie sunt sub câștigul salarial mediu net pe economie primesc bani de la stat.

Dezvăluiri în acest sens au venit și de la Marcel Boloș. El a confirmat faptul că oamenii nu vor avea de plătit pentru reabilitarea termică a locuințelor.

„Pentru persoanele vulnerabile care au primit sprijin pentru plata facturilor la încălzire, reabilitarea termică a locuințelor se va face gratuit, fără să fie taxați în acest sens”, a declarat Marcel Boloș, ministrul investițiilor.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate