News

Se dau 300 de lei de la stat foarte simplu! Sunt un cadou, dar trebuie să faceți cerere. Ce puteți cumpără de acești bani

Se dau 300 de lei de la stat foarte simplu Sunt un cadou dar trebuie să faceți cerere. Ce puteți cumpără de acești bani

Se dau 300 de lei de la stat. Mii de români pot să primească acești bani înainte de 1 iunie. Cine sunt beneficiarii și care sunt condițiile? 

Poate nu știați, dar 1 iunie este un drept legal oferit de statul român angajaților. Este zi liberă de la stat, iar oricine are șansa de a alege. Românii care aleg să muncească de 1 iunie pot să primească bani în plus, iar alții se bucură de o zi liberă.

Un alt lucru puțin știut este voucherul de 300 de lei. Vorbim despre niște tichete cadou, pentru cei mici, care reprezintă venituri neimpozitabile.

Codul Fiscal spune clar că aceste tichete sunt cadouri oferite angajaților, pentru copiii lor și că nu sunt taxabile. „Cadourile oferite angajaților în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie prevăzute în contractul de muncă în sumă de 300 lei/persoană nu sunt impozabile și taxabile cu impozit pe venit și contribuții sociale”, arată sursa citată.

Pe de altă parte, angajatorii generoși care vor să facă acest gest și să ofere vouchere de 300 de lei sunt nevoiți să  le aibă declarate în contractul de muncă sau în regulamentul intern.

Ce zile libere de la stat mai au angajații

Trebuie spus însă că voucherele sunt oferite doar angajaților care au copii minori. În acest mod, cei mici se pot bucura de un cadou pe măsură de 1 iunie.

Dincolo de ziua de 1 iunie, românii se mai bucură însă și de alte zile libere de la stat. Conform Codului Muncii până la finalul anului mai sunt cel puțin 5 zile libere.

Când pică următoarele libere de la stat? După ziua copilului, angajații din România au liber două zile de Rusalii. De asemenea, urmează apoi ziua de 15 august, care reprezintă Adormirea Maicii Domnului.

Și de Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie se dă liber de la stat, iar mai apoi de 1 decembrie. Ultimele zile libere de la stat din acest an sunt primele două de Crăciun.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate