News

Se dau 2.500 de lei de la stat. Românii care pot să primească banii, de mai multe ori. Verificați acest detaliu

Se dau 2.500 de lei de la stat. Românii care pot să primească banii de mai multe ori. Verificați acest detaliu

Se dau 2.500 de lei de la stat. Cine ar putea să primească banii? O singură categorie poate beneficia de această sumă chiar de mai multe ori.

Ministerul Familiei își dorește să încurajeze femeile să devină mame. În acest sens, a fost elaborat un proiect de lege care vizează acordarea sumei de 2.500 de lei.

Cine primește deci banii și când? Programul se numește Materna și propune acordarea unui ajutor de maxim 2.500 de lei pentru femeile însărcinate.

Banii ar urma să fie acordați în cea de a zecea săptămână de sarcină, arată actul normativ. Scopul banilor este acela de a acoperi cheltuieli ocazionale precum tratamente, investigații medicale, sau alte chestiuni care nu sunt decontate de sistemul de asigurări de sănătate.

De asemenea, actul normativ mai arată că suma ar urma să fie acordată în două tranșe, evident, după cele două zece săptămâni de sarcină. Nu este clar însă dacă acest sprijin poate să fie primit de o mamă la mai multe sarcini în decursul a câțiva ani.

Cine mai poate să primească alți 1.500 de lei de la stat

O altă inițiativă de la același minister prevede acordarea unui sprijin financiar de 1.500 de lei. Proiectul poartă numele de ”Educație pentru toți”.

Dacă într-adevăr va fi adoptat, iar mai apoi promulgat de către președintele Klaus Iohannis, acesta prevede acordarea unui ajutor financiar de 1.500 de lei lunar.

Banii sunt acordați pentru copiii de până la 11 ani. Aceștia au ca scop de asemenea acoperirea anumitor cheltuieli ocazionale. Acestea pot fi inclusiv plata pentru after-school. Există însă o condiție.

Beneficiarii celor 1.500 de lei nu trebuie să aibă venituri per familie de peste 8.000 de lei, după cum arată actul normativ. Rămâne de văzut dacă cele două proiecte vor merge mai departe și dacă într-adevăr vor primi undă verde pentru a putea fi puse și în practică în perioada următoare.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate