News

Se dau 1.500 de lei de la stat. Zeci de mii de români pot să primească banii. Ce condiție trebuie îndeplinită mai întâi

Se dau 1.500 de lei de la stat. Zeci de mii de români pot să primească banii. Ce condiție trebuie îndeplinită mai întâi

Se dau 1.500 de lei de la stat. Doar 10.000 de persoane ajung însă să beneficieze de acest ajutor. Despre cine este vorba? Aflăm acum.

În cazul în care nu știai, Ministerul Familiei a venit cu o inițiativă spectaculoasă. Este vorba despre un proiect de hotărâre de Guvern care prevede, printre altele, acordarea unor sume de bani.

Avocatnet.ro spune că proiectul include câteva erori referitoare la bugetul alocat. De asemenea, acesta mai are și câteva neclarități. Dacă acestea vor fi rezolvate însă, beneficiarii ar urma să primească banii necesari.

Cine primește 1.500 de lei de la stat și ce condiții trebuie să respecte? Proiectul de hotărâre de guvern prevede aprobarea a trei programe din domeniile politicilor familiale, tineretului și drepturilor copilului.

Primul dintre ele este programul  ”Un copil, un zâmbet”. Acesta se adresează persoanelor cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani. Scopul lui este acela de a acoperi cheltuielile cu investigații, consultații, dar și  tratamente stomatologice.

Se mai dau sau nu cei 1.500 de lei de la stat

Banii acordați ar fi cei 1.500 de lei, iar în total, în jur de 10.000 de copii ar urma să îi primească. Evident însă, există și niște reguli.  Pentru ca un copil să primească această sumă de la stat, acesta trebuie să provină dintr-o familie unde veniturile nu depășesc 8.000 de lei.

Sursa citată mai pune că în total, 15 milioane de lei au fost alocați inițiativei. Pe de altă parte, nu este clar cum vor fi acordați banii și în cât timp, arată avocatnet.ro. De asemenea, sursa citată evidențiază faptul că există niște greșeli și în ceea ce privește proiectarea bugetului.

”Formularea proiectului de hotărâre este confuză, bugetul menționat acoperind acordarea sumei de 1500 de lei unui număr de 10.000 de lei într-o singură lună și nu ”lunar”, după cum stipulează propunerea. Aceeași greșeală se regăsește în proiectarea bugetului aferent celor trei ani de desfășurare a acestui program.”, conform sursei citate.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate