News

Pensionarii care riscă să piardă mulți bani la pensie. Suma va fi considerabilă. Se vor trezi imediat fără o parte din bani

Pensionarii care riscă să piardă mulți bani la pensie. Suma va fi considerabilă. Se vor trezi imediat fără o parte din bani

Unii români vor rămâne fără o sumă importantă de bani la pensie. O spune chiar ministrul Muncii, Marius Budăi. El a dat cele mai noi detalii în ceea ce privește vârsta de pensionare pentru magistrați.

Ultimele precizări privind reforma pensiilor speciale au fost oferite de ministrul Muncii, Marius Budăi. El a precizat că majorarea treptată a vârstei de pensionare pentru magistrați va fi implementată în următorii ani.

„Este un complex de motive aici şi eu am fost unul dintre politicienii care am fost acuzat, de multe ori, în presă, că sunt apărătorul pensiilor speciale, încercând să explic fundamentul a ceea ce înseamnă independenţa sistemelor, a ceea ce înseamnă pensiile militare, de exemplu, care în continuare, din punctul meu de vedere, nu sunt pensii speciale.

 Dacă vorbim de creşterea vârstei de pensionare, nu se întâmplă aşa, peste noapte, este o etapă de tranziţie, se întâmplă până în 2035, cel puţin amendamentele care au fost lucrate şi toate aceste amendamente au fost discutate cu Comisia Europeană.”, a declarat Marius Budăi, joi seară, la Realitatea Plus.

Unii pensionari riscă să piardă mulți bani la pensie

Marius Budăi a mai subliniat necesitatea reformării acestor sisteme pentru a elimina orice potențial de abuz juridic. Ministrul Muncii a evidențiat discrepanța care există atunci când persoane care au activat în sistemul judiciar doar câteva luni primesc aceeași pensie ca și cei care au dedicat 25 de ani profesiei, precizând că o astfel de situație nu este rezonabilă.

„Noi plecăm, practic, de la o reformă care, până la urmă, era şi necesară, anume vorbesc aici de eliminarea posibilităţii de a abuza legal, nu altfel, de aceste sisteme şi mă refer, dacă vorbim de magistraţi, nu cred că este normal – şi ştiu sigur din discuţiile pe care le-am purtat în acest an şi jumătate cu magistraţi de carieră care au intrat imediat de pe băncile facultăţii în Institutul Naţional de Magistratură şi după care în magistratură…

Nu este normal să ai 24 de ani şi jumătate, de exemplu, de profesii asimilate, notar sau avocat, după care să stai una, două, trei şase luni în magistratură şi să beneficiezi de aceeaşi pensie, când tu, practic, nu poţi să te compari cu un om care 25 de ani în magistratură a avut interdicţiile pe care le-a avut şi a lucrat în stresul şi în domeniul în care a lucrat şi să vii din afara domeniului şi să beneficiezi pentru câteva luni de această pensie.”, a adăugat Marius Budăi.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate