News

Ai cont sau card la Banca Transilvania? Vestea importantă pentru toți clienții. Are legătură cu banii tuturor

Ai cont sau card la Banca Transilvania Vestea importantă pentru toți clienții. Are legătură cu banii tuturor

Românii care au cont sau card la Banca Transilvania trebuie să știe neapărat aceste informații. Banca a lansat o veste foarte importantă cu privire la o finanțare din luna aprilie.

Luni seară, Banca Transilvania (TLV), cel mai mare participant din sistemul bancar din punct de vedere al activelor, a anunțat că a suplimentat o emisiune de obligațiuni pentru cerințele de fonduri proprii și pasive eligibile (MREL). Banca, observând o cerere semnificativă din partea investitorilor, a extins emisiunea inițială de 500 de milioane de euro cu încă 100 de milioane de euro. Anunțul a fost făcut la Bursa de Valori București.

“Ca urmare a interesului ridicat din partea investitorilor instituţionali faţă de emisinea de obligaţuni a Băncii Transilvania din aprilie., care arată încrederea în BT, banca suplimentează emisiunea de obligaţiuni, crescând astfel vizibilitatea Grupului Banca Transilvania pe plan internaţional. Emisiunea este suplimentată cu 100 de milioane de euro, iar obligaţiunile sunt eligibile MREL”, spune banca.

Banca clujeană a reușit să obțină 500 de milioane de euro printr-o emisiune de obligațiuni cu un randament de 9% pe an pe o perioadă de patru ani. Un investitor notabil a fost cel mai mare fond de Pilon II din România, NN Pensii, care a contribuit cu 35 de milioane de euro.

Emisiunea de obligațiuni, care cuprinde obligațiuni de rang superior neprioritare, îndeplinește cerințele de eligibilitate pentru MREL și este listată la Bursa de Valori din Dublin, scria zf.ro în urmă cu ceva timp.

80% din subscriere a venit de la investitori, spune directorul de la Banca Transilvania

“Similar emisiunii de debut, noile obligaţiuni sunt listate la Bursa Euronext Dublin. Codul ISIN temporar al obligaţiunilor este XS2631416448, urmând să fie înlocuit cu codul iniţial al listării, ISIN XS2616733981, începând cu data de 22 iulie a.c.

Obligaţiunile sunt eligibile pentru cerinţa minimă de fonduri proprii şi pasive eligibile (MREL), contribuind – conform standardelor europene privind băncile – la asigurarea permanentă a unui nivel optim de fonduri, distincte de depozitele clienţilor care sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare“, arată sursa mai sus citată.

Omer Tetik, directorul general al Băncii Transilvania, declara pentru sursa anterior citată că 80% din subscriere a venit de la investitori din 20 de țări, iar Banca Internațională de Investiții (BERD) a fost investitorul ancoră, contribuind cu 90 de milioane de euro. De remarcat că BERD este și acționar al băncii clujene.

Această emisiune de obligațiuni semnifică intrarea Băncii Transilvania pe piața internațională și are distincția de a fi cea mai mare din Europa după turbulențele care au afectat sectorul bancar global în luna martie.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate