News

OMV Petrom pleacă din România? Decizie de ultimă oră pregătită de companie. Ce spune Guvernul

OMV Petrom pleacă din România Decizie de ultimă oră pregătită de companie. Ce spune Guvernul

OMV Petrom este implicată într-un mega proiect. Ar putea afecta acesta prezența companiei în România? Avem câteva detalii interesante de la Guvern.

OMV Petrom a anunțat că va lua o decizie finală de investiții privind Neptun Deep. Aceasta ete așteptată la jumătatea anului acesta, doar dacă toate condițiile prealabile sunt îndeplinite.

Au fost îndeplinite aceste codiții? Se apropie jumătate anului și încă nimic nu s-a aflat. Totuși, ministrul Energiei Virgil Popescu, se arată cât se poate de încrezător.

Aceasta a dezvăluit că este foarte optimist că decizia de investiție a OMV Petrom pentru extracția de gaze din Marea Neagră va fi anunțată în această lună.

Totodată, el a mai adăugat că mai este foarte puțin când vom afla decizia finală, iar lucrurile s-ar părea că arată destul de bine, în opinia sa.

Decizia OMV Petrom, așteptată cu sufletul la gură de autorități

„Sunt foarte optimist că decizia de investiție va fi anunțată. Această decizie va fi comunicată bursei de către ambele companii. Am fost de dimineață la Romgaz, am discutat cu onducerea, sunt pregătiți și astăzi să ia această decizie. Va fi anunțul în cursul lunii iunie”, a spus Virgil Popescu.

Și cifrele par să confirme ceea ce a transmis ministrul Energiei. În luna februarie 2023, în raportul financiar publicat pentru anul în curs, OMV Petrom anunța investiții în explorare și producție „de circa 2,9 miliarde lei, incluzând Neptun Deep”.

Se pote spune deci că în realitate, compania a luat deja o decizie, însă nu a transmis-o oficial. În același timp, OMV Petrom a mai anunțat anterior și depunerea declarației de descoperire comercială privind proiectul Neptun Deep la Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM).

Ce înseamnă, de fapt, acest lucru? Specialiștii spun că este un pas intermediar spre decizia finală de investiție, planificată pentru jumătatea anului 2023. Compania de asemenea confirmă aceste detalii.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate