News

METEO. Un val de caniculă lovește puternic România. De când va începe căldura foarte mare. Disconfortul va fi maxim. Prognoza ANM actualizată

METEO. Un val de caniculă lovește puternic România. De când va începe căldura foarte mare. Disconfortul va fi maxim. Prognoza ANM actualizată
21 iun. / 21:00

METEO. Dacă începutul lunii iunie a fost destul de capricios, cu temperaturi sub așteptări, ei bine de acum trebuie să ne pregătim pentru zile extrem de călduroase. Este bine să nu ieșiți din case fără pălăria de sore și o sticlă cu apă pentru a vă putea hidrata corespunzător.

Deja și astăzi a fost foarte cald, iar temperatura resimțită în Capitală a fost de 35 de grade. Iar lucrurile se vor înrăutăți în zilele următoare. Disconfortul termic va fi tot mai accentuat, așa că cei care se știu cu probleme cardiace să fie foarte precauți.

„Ne așteptăm la o vreme călduroasă în majoritatea regiunilor. Deja și astăzi am consemnat 33 de grade Celsius. La această oră, consemnăm aceste valori, în special la Calafat, Turnu Măgurele, Giurgiu, Alexandria. În Capitală am înregistrat la ora 15.00, 32, 33 de grade. Temperatura resimțită a fost de peste 34, 35 de grade.

Mâine vorbim deja de o vreme călduroasă, în vestul, sud vestul țării, acolo unde și disconfortul termic va fi în creștere. Pragul indicelui temperatură-umezeală apropiindu-se de 80 de unități, pentru ca vineri să vorbim de o vreme călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în partea de vest și izolat în sud, cu disconfort termic ridicat”, a spus directorul Elena Mateescu, directorul ANM la Antena 3 CNN.

Ce se va întâmplă începând de sâmbătă

PROGNOZA ANM. Situația se va schimba începând de sâmbătă când vor reveni ploile, deci vremea va face din nou ravagii. ANM a actualizat prognoza meteo și anunță instabilitate atmosferică. Temperaturile vor fi mai suportabile, însă nu peste tot în țară.

„De sâmbătă vorbim și de o vreme în general instabilă, în special în nord, vest, centru, dar și la munte. Temperaturile în acest zone, mai ales în dealurile de vest, nu vor mai depăși 24 de grade, iată o diferență semnificativă cu peste 10 grade, față de ce vom consemna în aceste zile. Doar în partea de sud-est, respectiv în Muntenia, în Dobrogea și în sudul Moldovei, vor mai fi posibile valori de 33, 34 de grade, inclusiv în Capitală”, a conchis Elena Mateescu.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate