News

Locul secret din România unde te simți ca-n Paradis. Este vacanța perfectă aici. Pare desprins din altă lume, deși este aproape de Valea Prahovei

Locul secret din România unde te simți ca-n Paradis. Este vacanța perfectă aici. Pare desprins din altă lume deși este aproape de Valea Prahovei

Dacă vrei să pleci în vacanță și încă nu te-ai hotărât unde, poate rândurile de mai jos de vro ajuta. Există un loc din România care pare parcă scos dintr-o poveste. Cu siguranță nu vei mai vrea să pleci de aici.

Un traseu de 14 km, destul de dificil, duce de la Comarnic la Valea Doftanei. Fără nimic aici care să evoce viața agitată a orașului, este ca și cum ai fi intrat într-o altă lume. Turiștii pot obține relaxarea necesară în seninătatea lacului Paltinul.

Când ajungi aici, împrejurimile îți atrag imediat atenția. Vă puteți bucura liniștit de priveliștea întregului lac în timp ce savurați un ceai fierbinte de pe terasa pensiunii.

La pensiuni, mâncarea este pregătită cu măiestrie de bucătari care insistă asupra celor mai înalte standarde de prezentare și aromă.

„Aici avem şi gherghina de care vorbeam, care este o pastă din ea, pe care am ţinut-o în oţet de vin roşu, un element dulce acrişor. Acum ave partea finală care este muşchiul de vită”, spune chef Alexandru Dumitru pentru digi24.ro.

Vacanța perfectă pentru cei care doresc liniște

„Este un loc absolut superb, mai ales priveliştea este magnifică. Şi îmi place foarte mult că este un loc liniştit, condiţiile sunt foarte bune şi mă bucur că sunt aici şi că voi petrece câteva zile, cred că formidabile”, spune o turistă.

Oricine este interesat să afle mai multe despre modul în care trăiau nobilii de odinioară ar putea petrece câteva zile pe domeniul Castelului Mikes din județul Covasna, care se află la doar câteva sute de kilometri de Valea Doftanei. Aici, în centrul Sejmului, o vastă colecție de conace și păduri care datează din secolul al VII-lea se întinde pe 30 de hectare. Sălbăticia pare a fi o scenă dintr-un basm. În anii 1990, proprietarii moșiei au achiziționat-o înapoi de la guvernul român.

„Locuiesc aici cu familia mea, mama mea este aici, fratele meu este aici. Ne ocupăm de pădure, de agricultură deci este un domeniu şi avem multe reponsabilităţi şi aici şi sătenii iau parte. Turiştii iau parte şi ei la trebuirile de aici. Avem pădurea aici, munţii Carpaţi, ducem turiştii să vadă urşii, să vadă căprioarele”, spune Alexander Roz Chowdhury, proprietar domeniu Zăbala.

Locația este perfectă pentru cei care își doresc o vacanță fără internet și televizor. Dacă se întâmplă să mergeți în această locație pe timp de iarnă, puteți să patinați pe lacul înghețat, să vă dați cu săniile pe derdeluș sau să faceți drumeții.

Mâncarea de la castel este și ea diferită, iar proprietarul domeniului Zăbala spune că încearcă să fie cât mai tradițional.

Dacă sunteți interesați să vă faceți vacanța în acest loc minunat trebuie să știți că, la castel, camerele pornesc de la 90 de euro pe noapte, dar pot ajunge până la 120 de euro.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate