Investigații

Cum a ajuns managerul Spitalului micului oraș Găești să încaseze peste 10.000 de EURO salariu și 3000 de euro pensie. Afacerea COVID

Cum a ajuns managerul Spitalului micului oraș Găești să încaseze peste 10.000 de EURO salariu și 3000 de euro pensie. Afacerea COVID

Laurențiu Belușică este managerul Spitalului Orășenesc Găești din luna iunie a anului 2020. Sunt așadar aproape trei ani de când s-a instaurat haosul în această instituție publică aflată în subordinea Primăriei. Numirea sa a fost asumată de primarul PNL, Grigore Gheorghe, însă probabil nici el nu și-a imaginat ce dezastru urma să se întâmple.

UPDATE! Drept la replică medic Rodica Ralea

Având în vedere articolul „Managerul Spitalului Găești, Laurențiu Belușică, încasează aproape 10.000 de euro BANI PUBLICI în fiecare lună. La care se mai adaugă și alte sume enorme. Ce spun ministrul Alexandru Rafila și premierul Nicolae Ciucă „, publicat pe site-ul voceabanilor.ro, sub semnătura domnișoarei Anca Andrei, am rugămintea să retrageți informațiile care mă vizează direct, întrucât sunt, în totalitate, neadevărate. Consider că deontologia profesională vă obliga să verificați cu atenție datele pe care le-ați publicat, lucru pe care nu l-ați făcut. Întrucât imaginea mea personală și profesională a fost grav afectată de cele relatate – repet – fără niciun suport în realitatea obiectivă, în cazul în care nu veți retracta informațiile false la adresa mea, îmi rezerv dreptul de a acționa în justiție.

Laurențiu Belușică încasează sume enorme de la Spitalul Găești, deși este și pensionar de lux. De exemplu, documentele intrate în posesia VoceaBanilor.ro arată că în luna august 2021, acesta a încasat peste 30.000 de lei doar ca salariu, mai mult decât dublu față de orice alt medic din spital. La această sumă se adaugă și pensia de medic militar, care pare să se ridice la 16.000 de lei lunar. El primește doar 8.000 de lei pe lună acum din pensie, însă jurnalistul de investigație Marin Badea spune că acesta are propire pe jumătate din pensia militară.

Am aflat că managerul Laurențiu Belușică a fost în conflict și cu Banca Transilvania. Acesta ar fi luat un credit enorm pe care nu l-a mai achitat, de aceea i se opresc din banii de pensie.

Pentru cei care nu știu, Laurențiu Belușică a fost medic militar și a plecat cu scandal de la Spitalul Ministerului Afacerilor Interne Dimitrie Gerota. El s-a pensionat la doar 55 de ani. Tot cu scandal a plecat și din funcția de director medical al Spitalului Călărași.

„Tot în condiții obscure, se afirmă, a ieșit la pensie Laurențiu Belușică, de la Spitalul de Urgență Dimitrie Gerota București. “A avut două chixuri în carieră, în 6 luni, dar din nefericire pentru el, una dintre persoanele decedate acolo, operate de el, era asistentă acolo și a ieșit un scandal monstru prin spital.” La Spitalul de Urgență Dimitrie Gerota București, Laurențiu Belușică a ocupat postul de șef al secției de chirurgie. Are poprire pe jumătate din pensie.”, spune jurnalistul Marin Badea în investigația sa.

Peste 100.000 de euro la Fundația Spitalului. Unde s-au dus banii?

Laurențiu Belușică se ocupă și de banii care intră în conturile Asociației pentru Spitalul Găești, un ONG care a avut în anul 2021 încasări de peste 100.000 de euro (mai exact 565.797 lei). Cardul asociației pare că se află în buzunarul managerului. Unde s-au dus toți banii pe anul 2022? Greu de spus.

Ca justificare fadă ar fi vorba despre repararea unui subsol dezafectat sau achiziția de laptopuri și aparatură pe care nimeni nu a văzut-o în spital.

Și în timp ce Laurențiu Belușică are la dispoziție sume enorme de bani, nu de puține ori asistentele spitalului au fost nevoite să facă chetă pentru a cumpăra vată, coli și alte produse necesare.

Laurențiu Belușică este de profesie chirurg, însă acesta stoarce bani de peste tot din Spitalul Găești. Deși este trecut mereu pe lista de gărzi, acesta a lăsat spitalul descoperit de mai multe ori și sau nu s-a prezentat la timp la gardă sau nu a venit deloc, lăsând doar medicul de gardă de la UPU să se ocupe de tot. Este caz penal, iar asistentele pot confirma acest lucru.

Laurențiu Belușică primește bani și de la COVID, deși nu sunt pacienți cu COVID în spital

Laurențiu Belușică încasează și în prezent sporul COVID. Deși nu mai există pacienți cu SARS-COV-2 la spital de foarte mult timp, secția continuă să existe doar pentru ca trei medici să primească bani degeaba. Unul este chirurgul Laurențiu Belușică, apoi directorul medical Ralea Rodica plus rematologul Andrei Florența. Așadar NICIUN medic infecționist.

De precizat că pacienții care au mai manifestat semne COVID în ultimele luni au fost tratați de medicii de familie din orașul Găești, care sunt extrem de revoltați și dintr-un alt motiv. Sunt cozi imense la toate cabinetele pentru că spitalul NU mai are interne. În teorie are, dar în practică nu prea.

Directorul medical, Rodica Ralea în topul salariilor deși nu face gărzi

Medicul Rodica Ralea are program în policlinică doar de la 7 la 8 dimineața, dar nu prea a văzut-o nimeni pe acolo, mai ales că pe ecusonul său scrie și că este medic diabetolog și este pontată și pentru această competență.

Spitalul Găești are așadar în prezent 3 medici diabetologi, deși pacienți nu sunt prea mulți pe această zonă și cumva niciun medic internist. Nimeni nu înțelege organigrama actuală, care este revoltătoare și în detrimentului pacienților.

Singurul medic internist de profesie ar fi directorul medical Ralea Rodica, cea care este pe locul 2 cu salariul în Spitalul Găești. Aceasta are tratament special. Ea NU face gărzi, deși acest lucru nu se mai întâmplă niciunde pe planetă. Cum adică să nu facă gărzi fix medicul internist? Și de ce să nu facă, dacă este angajată cu drepturi depline a spitalului, iar salariul este peste cel al tuturor colegilor săi.

Laurențiu Belușică ia bani pe gărzi fără să se prezinte la gărzi

Revenind la managerul Laurențiu Belușică și la faptul că lipsește din gărzile pentru care este plătit (CAZ PENAL). Uneori, acesta figurează ca medic de gardă, deși în locul lui trimite un rezident, care nu are drept să facă gardă singur conform legii, nefiind dublat de niciun alt medic specialist. Desigur că în acte apare medicul Belușică de gardă, dar acesta nu este prezent.

Mai nou, managerul Laurențiu Belușică are și o listă neagră cu medici și i-a obligat pe portari (avem dovada!) să noteze la ce oră intră și ies anumiți medici din spital. De ce face asta? Greu de spus.

Deși le-a promis multor medici tineri că-i angajează, pentru că sunt posturi libere, ei bine acest lucru nu s-a întâmplat. Sunt 5 PATURI aprobate din perioada foștilor manageri pentru MEDIC UROLOG, dar el susține că nu există. În realitate și le-a asumat el, probabil pentru a-și justifica IMENSUL SALARIU plătit din banii românilor. Peste 30.000 de lei doar în luna august!!!

Se cer bani medicilor tineri și asistentelor pentru angajare la Spitalul Găești?

În România este un deficit enorm de doctori și asistenți. Mulți aleg să plece în străinătate tocmai din cauza unor situații de acest tip, iar la final suferă pacientul plătitor de taxe și impozite.

Mulți spun că un post s-ar vinde cu 10.000 de euro, dar cum nu avem dovezi, așteptăm ca DNA să ancheteze situațiile angajărilor de la Spitalul Găești. Circulă atât de multe povești, încât se poate scrie cel puțin un roman.

Ce spune ministrul Sănătății Alexandru Rafila și premierul Nicolae Ciucă

I-am contactat pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, dar și pe premierul Nicolae Ciucă, pentru a le expune doar o mică parte a situației teribile din Spitalul Găești.

„A intrat în conflicte peste tot pe unde a mers. Primarul să-și asume responsabilitatea și să facă ceea ce trebuie”, a fost reacția lui Alexandru Rafila, care a precizat că spitalul se află în subordinea Primăriei și nu a Ministerului Sănătății.

Menționez că primarul Grigore Gheorghe a fost informat de mai multe ori despre neregulile efectuate de Laurențiu Belușică și a promis că va lua atitudine, dar nimic nu s-a schimbat. De altfel, managerul se laudă peste tot că este prieten foarte bun cu primarul. Să fie real oare?

Premierul Nicolae Ciucă, cel care este și președintele PNL a răspuns și el prompt, spunând că va verifica ceea ce se întâmplă.

Și jurnaliștii de la Libertatea au scris despre faptul că Laurențiu Belușică își încarcă mașina sa electrică la priza spiatlului, deși Primăria îi decontează transportul și același manager se plângea că spitalul nu are bani să achite factura la curent și cerea ajutor sponsorilor.

Aceasta este doar o mică parte a poveștii horror din Spitalul Găești. Sunt multe de spus și multe de scris. Va urma. Așteptăm ca în primul rând primarul Grigore Gheorghe să remedieze situația groaznică în care s-a ajuns.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult