Economie

Se dau 1.450 lei de la stat de persoană pentru a merge în vacanță! Trebuie să alegeți doar din aceste locuri, însă cazarea este de excepție

Se dau 1.450 lei de la stat de persoană pentru a merge în vacanță Trebuie să alegeți doar din aceste locuri însă cazarea este de excepție

Suntem la final de mai și imediat vine și vara, perioadă în care cei mai mulți români aleg să meargă în concediul anual. Iar veștile de la Guvern sunt bune pentru că și în acest an acordă vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei. Există o gamă largă de hoteluri sau pensiuni din care puteți alege.

Este sigur deja că voucherele de vacanță vor fi acordate până în ultima zi din 2026, iar acest lucru ar putea să se prelungească și asta pentru că cei din sectorul turismului fac multe presiuni în acest sens.

Valoarea cuantumului calculat pentru perioada 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2026 este de 1.450 lei, însă pentru anii următori s-ar putea să mai crească, ținând cont că și prețurile urmează un trend ascendent.

Cele mai multe vouchere de vacanță au fost primite de angajații de la stat, dar sunt multe companii private care au copiat modelul și acordă acest tip de stimulent celor care lucrează cel mai bine. Orange este unul dintre giganții care face parte din acest program.

Trebuie să vă asigurați că locul de cazare primește vouchere de vacanță

”Începând de la 1 ianuarie 2024, pentru recuperarea și întreținerea capacității de muncă a personalului salarial (…) toți angajatorii, indiferent de sistemul de finanțare și subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, precum și angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă, acordă, în condițiile legii, anual, până la data de 31 decembrie 2026, bonuri de valoare, adică vouchere de vacanță, în cuantum de 1.450 lei pentru fiecare salariat”, precizează textul din Senat, referitor la voucherele de vacanță.

Tot ce trebuie să facă un angajat care a primit vouchere de vacanță și dorește să își plătească vacanța cu ele este să se asigure că hotelul și restaurantul pe care le-a ales au parteneriat cu firma care a emis aceste vouchere.

De asemenea, este important de știut că acestea nu pot fi vândute, iar cei care aleg, totuși, să facă acest lucru, vor fi amendați cu 26.600 de lei.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate