News

Locul secret din România unde se spune că toate dorințele ți se împlinesc! Este unic în lume și aici vin turiști din toată lumea

Locul secret din România unde se spune că toate dorințele ți se împlinesc Este unic în lume și aici vin turiști din toată lumea

România are numeroase locuri unice, unele mai puțin știute, altele mai mult, dar toate sunt la fel de frumoase. Printre aceste locuri se numără și cel din rândurile de mai jos.

Situat la doar câțiva kilometri de Perșani, în cadrul istoricului județ Făgăraș, se află satul Șinca. Acesta este poziționat la aproximativ 45 de kilometri de Brașov și 22 de kilometri de Făgăraș. Accesul la Șinca este o sarcină simplă, deoarece călătoria în sine se desfășoară de-a lungul unui drum pitoresc captivant. Acest drum oferă o imagine a frumuseții încântătoare care vă așteaptă, conducându-vă spre o locație aflată la doar doi kilometri de sat.

Vizitatorii se înghesuie la Șinca Veche atrași de legendele captivante și de farmecul enigmatic al acestui sanctuar sculptat în stâncă. Se spune că este binecuvântat de forțe divine, radiind o energie distinctă și înălțătoare. Situată la aproximativ doi kilometri distanță de satul Șinca Veche, biserica din stâncă îi cheamă pe exploratori. La sosire, localnicii, bine versați în navigarea în zonă, oferă de bunăvoie îndrumare și indicații pentru a ajunge la această locație impresionantă.

Această locație remarcabilă este recunoscută sub diferite denumiri, fiind denumită în principal „Templul Ursitelor”. Cu toate acestea, mai este cunoscut și sub numele de „Mănăstirea sculptată în piatră”, „Templul Vechii Șinca” sau „Templul Dorințelor”. Acesta servește atât ca sanctuar pentru singurătate, cât și pentru realizarea aspirațiilor pozitive. În plus, unii cred că este un loc în care se manifestă fenomene paranormale.

Lăcașul de cult are o vechime de mii de ani

Se crede că lăcașul de cult are o vechime de aproximativ 7.000 de ani, putând fi de origine dacică sau chiar mai veche. În timp ce data exactă a construcției mănăstirii de piatră rămâne evazivă, opinia predominantă și larg acceptată indică anul 1742, o perioadă în care bisericile ortodoxe erau interzise. În mod intrigant, situl de piatră conține două altare, ceea ce sugerează moștenirea sa precreștină.

Identitatea persoanelor responsabile pentru excavarea celor cinci camere, a celor două altare și a unei structuri înalte de 10 metri din interiorul bisericii rupestre rămâne un mister. Prin deschizătura acestei structuri, se poate întrevedea vasta întindere a cerului. Amplasată la poalele munților, peștera prezintă o formă captivantă și neconvențională care lasă o impresie de durată asupra privitorului. Împodobit cu icoane, situl este luminat perpetuu de prezența neclintită a lumânărilor pâlpâitoare.

La Șinca Veche au loc fenomene paranormale

Conform legendelor și tradițiilor locale, acest loc a fost martor la o multitudine de fenomene paranormale, vise profetice și viziuni vii.

Atât rezidenții, cât și vizitatorii afirmă că visele se materializează între acești pereți, dar numai pentru cei cu inimi sincere și receptive, care își găsesc alinarea în turn.

Termenii „energii deosebite” și „ambianță unică” sunt rostiți în mod obișnuit de cei care au trecut pragul acestei mănăstiri, lăsând o impresie de neșters.

Sătenii din Șinca Veche cred cu tărie în capacitățile extraordinare ale templului, deoarece se consideră că acesta are puteri miraculoase. Adăugând la enigmă, se zvonește că atunci când se fac fotografii în acest loc, se manifestă sfere albe imperceptibile, care scapă capturii vizuale.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate