News

Se dau peste 9.000 de lei de la stat. Trebuie îndeplinită o singură condiție de bază. Românii care pot să primească banii direct

Se dau peste 9.000 de lei de la stat. Trebuie îndeplinită o singură condiție de bază. Românii care pot să primească banii direct

Se dau peste 9.000 de lei de la stat. Numeroși români pot să beneficieze de un nou proiect pus la dispoziție. Sunt vizați în special cei care stau la sat.

Un nou program pregătit de Guvern prevede acordarea sumei de peste 9.000 de lei anumitor români. Este vorba despre un ajutor financiar de 1.900 de euro.

Programul a intrat deja în vigoare de ceva timp, iar cei care locuiesc în zonele rurale pot să primească rapid banii, evident, dacă respectă fiecare criteriu în parte.

Este vorba despre programul ”Prima conectare”, prin intermediul căruia românii care trăiesc la case primesc 1.900 euro, cu care pot să se conecteze la canalizare.

Trebuie totuși spus că acești bani nu sunt virați în conturile persoanelor fizice, ci doar în conturile firmelor care se vor ocupa de conectarea la canalizare.

În acest mod, cei care stau la sat se vor bucura de o toaletă completă, cu canalizare, dar și cu toaletă. De asemenea, costurile sunt suplinite de către statul român.

Cine poate să primească cei peste 9.000 de lei de la stat

Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care vor să primească acest ajutor de la stat? În primul rând, să aibă venituri mici. De asemenea, beneficiarii trebuie să demonstreze că nu au suficienți bani astfel încât să achite singuri lucrările pentru canalizare.

Regulamentul spune clar că venitul pentru fiecare membru nu trebuie să fie mai mare de salariul minim brut, respectiv 2.550 lei. Totuși, multe persoane se află în această situație.

Iar tot pentru cei vulnerabili, Guvernul a mai lansat și programul pentru achiziția de calculatoare. Elevii pot să primească 200 de euro de la stat pentru a-și achiziționa un astfel de dispozitiv.

La fel ca și la programul menționat anterior și aici există câteva condiții clare. Beneficiarii trebuie să fie studenți sau elevi și să demonstreze că au venituri extrem de mici.

Mai exact, veniturile nu trebuie să depășească suma de  500 lei pentru fiecare membru din familie. De asemenea, beneficiarii trebuie să aibă o vârstă maximă de 26 de ani.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate