News

Se dau câte 1.000 de lei de la stat pe persoană. Trebuie să îndepliniți doar o condiție de bază. Banii intră până la finalul verii

Se dau câte 1.000 de lei de la stat pe persoană. Trebuie să îndepliniți doar o condiție de bază. Banii intră până la finalul verii

Se dau 1.000 de lei de la stat pentru acești români. Banii urmează a fi încasați până la finalul verii, însă pentru ce vor putea fi folosiți?

Ministerul Educației derulează Programul ”Euro 200” începând cu anul 2004, în baza Legii nr. 269/2004. Printre altele, acest program prevede și acordarea unei sume de bani pentru elevi.

Obiectivul programului este stimularea achiziționării  de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale.

De asemenea, autoritățile își doresc ca un număr cât mai mare de elevi să știe cum să folosească tehnologia, indiferent de ce presupune aceasta.

Iar programul prevede acordarea sumei de 200 de euro, adică echivalentul a 1.000 de lei. Cu această sumă, tinerii pot să își achiziționeze calculatoare.

Când intră banii și ce trebuie să facă cei care vor să îi primească? Conform actului normativ, banii sunt acordați în perioada 21-31 august. De asemenea, lista beneficiarilor urmează a fi publicată până la data de 14 iunie pe site-ul oficial al Ministerului Educației.

Cine poate să primească 1.000 de lei

Există și un termen limită de achiziționare al calculatoarelor. Elevii o pot face în perioada 21 august și 16 octombrie. Mai trebuie spus și că banii vor fi oferiți sub forma unor bonuri valorice.

Cine poate să beneficieze de acest program și să primească 1.000 de lei?  Elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până în 26 de ani.

Sunt vizați doar cei care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 500 lei pe membru de familie, arată Guvernul.

”De acest sprijin vor beneficia elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până în 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 500 lei pe membru de familie. Pentru acest an venitul brut lunar pe membru de familie s-a majorat de la 250 de lei la 500 de lei, urmare a evoluţiei indicelui preţului de consum comunicat de Institutul Naţional de Statistică în perioada 2022-decembrie – 2004-iunie”, spune Dan Cărbunaru.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate