News

Final de drum pentru Simona Halep. Lovitura fatală a venit chiar din SUA: câți ani va fi suspendată românca. Este minim, dar enorm

Final de drum pentru Simona Halep. Lovitura fatală a venit chiar din SUA câți ani va fi suspendată românca. Este minim dar enorm

La 31 de ani, Simona Halep se afla încă aptă de joc și își dorea foarte mult să mai performeze pentru încă minim doi sau chiar trei ani. Apariția lui Patrick Mouratoglou în viața ei i-a dat aripi și  după o accidentare teribilă, reușise să-și regăsească forma care a consacrat-o.

Din păcate, sportiva a făcut și câteva alegeri greșite. Și-a concediat toți românii din echipă, inclusiv pe managera sa care i-a fost alături încă de la debutul ei în tenis, Virginia Ruzici dar și pe Teo Cercel, singurul care-i prepara băuturile energizante.

După ce aceștia au fost eliminați din echipă, au apărut acuzațiile de dopaj, iar ITIA chiar a furnizat dovezi în acest sens. Astfel s-a ajuns la amânarea procesului de la o lună la alta. Sunt voci care spun că în spatele scandalului s-ar afla Serena Williams, care-i cunoaște bine secretele lui Mouratoglou.

Hackerii ruși au arătat că americanca a jucat dopată cam toată cariera, având o scutire de la medic. Ei bine, probabil și Simona Halep a ingerat un supliment similar cu ceea ce folosea Serena Williams, fără să cunoască riscurile, iar apoi totul s-a descoperit fix datorită intervenției americane.

Miza eliminării Simonei Halep din tenis

Mizar ar fi dublă: răzbunarea Serenei pe Patrick Mouratoglou, care a acceptat să o antreneze pe Halep, deși ea încă era în activitate și titlul de la Wimbledon.

Un jurnalist american cu mare influență a avut o prelegere în care a atacat-o pe româncă, ceea ce confirmă și mai mult ipoteza exprimată mai sus.

„Apărarea lui Halep se bazează pe folosirea unui supliment contaminat. Din care va rezulta verdictul “nu a existat greșeală sau neglijență semnificativă”, dacă va avea câștig de cauză. Acest verdict ar aduce o suspendare de minimum un an, care oricum ar ține-o departe de tenis în acest moment. Simona a învins-o pe Serena în finala și i-a răpit visul de a deveni cea mai titrată tenismenă din istorie.

Halep a spulberat, din nou, ITIA pentru amânarea audierilor și nu sunt convins că aceasta e cea mai bună abordare. Înțeleg frustrarea unei sportive de peste 30 de ani, care pierde timp prețios. Dar dacă aceste amânări sunt pentru furnizarea unor noi probe, ele sunt corecte.

Altfel spus, sunt atât de multe necunoscute în acest caz, inclusiv motivele din spatele acestor amânări. Oamenii nu trebuie să ia în considerare doar protestele unei acuzate. Ceea ce pare că se întâmplă acum”, a scris Ben Rothenberg pe Twitter.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate