News

Dezastru total pentru Simona Halep! ITIA a transmis când va fi judecat procesul ei. Nu se mai poate face nimic acum

Dezastru total pentru Simona Halep ITIA a transmis când va fi judecat procesul ei. Nu se mai poate face nimic acum

În anul 2016, Maria Sharapova organiza chiar ea o conferință de presă în care anunța că a fost găsită dopată cu Meldonium. Ea spunea atunci că nu a știut că acest medicament a ajuns pe lista interzisă și că l-a folosit întreaga carieră. Procesul s-a desfășurat rapid și rusoaica a primit o suspendare de 24 de luni, care a fost redusă la 15 ulterior. Tot procesul, cu tot cu verdict, a durat doar trei luni.

Simona Halep se confruntă cu amânări pe bandă rulantă și deja s-au scurs opt luni de când ea stă pe bară. Strategia de a nu comenta nimic s-a dovedit a fi extrem de proastă. ITIA a avut timp să fabrice acuzații, fără să existe vreo opoziție. Nici fanii nu au înțeles atitudinea româncei, care a fost probabil sfătuită extrem de prost de avocați.

Acum a devenit vocală, dar este deja tardiv. Maria Sharapova a comentat foarte mult, după ce a fost acuzată și tocmai de aceea procesul ei s-a și judecat de urgență.

Serena Williams s-a dopat întreaga ei carieră, așa cum au și dovedit hackerii ruși. Doar că aceasta a beneficat de așa numitul dopaj legal. Mai exact, medicii i-ar fi acordat prescripție specială pentru acele medicamente interzise pentru restul sportivilor. Practicile acestea se întâlnesc des la americani. Și gimnasta Simone Biles a devenit un fenomen evoluând tot dopată, dar cu prescripție medicală.

Când se va judeca procesul Simonei Halep

Simona Halep este clar discriminată, dar nu prea mai poate face nimic acum. Procesul ei a fost amânat încă o dată și acesta pare un final de carieră oribil pentru sportivă. Reprezentanţii ITIA spun, într-un răspuns exclusiv pentru Antena 3 CNN, că audierea a fost amânată de tribunalul independent şi că nu a fost fixată încă o dată pentru audiere.

„Încă o dată sunt devastată. ITF (ITIA) a amânat audierea mea pentru a treia oară, cu încă o lună! Aştept să fiu judecată încă din octombrie. În decembrie, am putut, mulţumită experţilor, să demonstrez că suplimentele alimentare pe care le foloseam au fost contaminate, motiv care a cauzat testul pozitiv. Am cerut, confirm regulamentului antidoping, o audiere rapidă: e dreptul meu, e scris în regulament! Din nefericire, ITF (ITIA) a amânat audierea mea de trei ori.

Refuzarea dreptului de a fi judecată de un tribunal independent. Interzicerea participării la orice turneu timp de opt luni. Ştiu că am ratat Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon. Fără a mai spune că am pierdut toate punctele şi locul în clasament.

Nu numai că îmi ucid reputaţia, dar şi pe mine ca jucătoare profesionistă, fără a mai vorbi de consecinţele asupra sănătăţii mele mentale”, a scris Simona Halep pe Instagram după ce a aflat că procesul ei a fost din nou amânat.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate