News

Dana Budeanu șterge pe jos cu Tudor Chirilă, după ce acesta l-a criticat pe Klaus Iohannis: „Nu ai voie să scrii despre Hohha. Pentru că…”

Dana Budeanu șterge pe jos cu Tudor Chirilă după ce acesta l-a criticat pe Klaus Iohannis Nu ai voie să scrii despre Hohha. Pentru că...

Greva din educație este principalul subiect de dezbatere al tuturor în această perioadă. Profesorii vor salarii mai mari cu 60%, adică 4.000 de lei pentru un dascăl debutant, care să ajungă până la 7.000 de lei la final de carieră. Revendicările sunt decente. De altfel este greu ca oricine să reziste cu un venit atât de mic cum este acum.

Tudor Chirilă l-a criticat aspru pe președintele Klaus Iohannis, care de altfel a tot promovat proiectul România educată. Însă în ultimii ani sistemul educațional a intrat în colaps. Elevi tot mai slab pregătiți, profesori tot mai dezinteresați. Salariile infime de acum atrag tot mai puțini tineri dascăli performanți.

Dana Budeanu a avut imediat o reacție la postarea lui Tudor Chirilă și l-a făcut praf în stilul caracteristic.

„Nuuuuu, Tudor! Nu! Nu ai voie să scrii despre Hohha! Nici tu nici cei care au fost #Rezist și l-au votat de două ori! Nu poți, îmi pare rău! De ce? Pentru că ați urlat și susținut un regim și o dreapta care a distrus țara definitiv!

Voi sunteți cei mai vinovați, voi cei care v-ați tăvălit pe jos pentru Hohha și guvernul meu”! Nu mă interesează că ați greșit! Acestea nu-s greșeli, aceastea s nenorociri de poziții care distrug generații! Era cool să fii în piață? Atunci mergeți acum și vorbiți voi cu cei care pretind că fac educație…”, a scris Dana Budeanu.

Postarea lui Tudor Chirilă care a înfuriat-o pe Dana Budeanu

Tudor Chirilă este recunoscut pentru faptul că se implică civic foarte mult. Acesta este de părere că după rezolvarea salariilor profesorilor, trebuie să se discute mai mult și de pregătirea lor care în prezent nu ar fi cea mai bună.

„Cred că multe lucruri trebuie schimbate în învățământ. Cred sincer că orele remediale (meditațiile) ar trebui făcute la școală, cred că piața neagră a educației e nocivă și creează discriminare în școli (școala publică trebuie să ofere șanse tuturor), cred că afterschool-ul ar trebui să devină proiect de țară (că în Europa școala se face până la 15,16) cred că ar trebui facultate serioasă ca să devii profesor, facultate în care psihologia pediatrică și pedagogia să fie materii de bază iar practica să se desfășoare încă din anul întâi, cred că profesorii ar trebui încurajați să livreze curricula într-un mod cât mai modern și atractiv, cred că școlile ar trebui să capete autonomie iar învățământul depolitizat pentru ca profesorii să nu mai fie masă de manevră politică în anii de alegeri”, spune Chirilă.

„Mai cred însă că în fiecare sistem există acel „profesor finlandez” cu care s-ar putea mândri orice școală. Știu că în România există profesori și învățători buni, care fac meseria cu dedicație, care concep planuri de lecție, se frământă cum să îi implice pe copii în actul educațional, își depășesc competențele și fac din învățare un eveniment în continuă schimbare. Am citit despre profesori care se luptă cu sistemul, cu mentalitățile putrezinde, cu birocrația administrativă sau nepotismul de partid, cu colegii lor, numai pentru că vor să-și în facă meseria în 2023 ca în 2023. Acești profesori (și probabil că nu numai ei) merită o creștere salarială. La fel și personalul nedidactic”, a continuat el.

„Și chiar dacă e frustrant ca toată lumea să fie recompensată la fel, văd această creștere salarială ca pe o compensare obligatorie a celor care iubesc meseria de profesor. Și ar fi ideal ca după această grevă profesorii să pună pe agenda publică o dezbatere din care să nu lipsească o întrebare importantă: Cum ar trebui să te pregătești ca să ajungi profesor în România? Cred că e o întrebare care ne preocupă pe toți. Desigur, în afara celui mai mare sabotor al Educației din România, Klaus Iohannis”, a mai scris juratul de la Vocea României.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate