News

Clienții ENEL vor fi preluați de către E.ON? Anunț extrem de important. Ce se va întâmpla cu facturile la energie electrică

Clienții ENEL vor fi preluați de către E.ON Anunț extrem de important. Ce se va întâmpla cu facturile la energie electrică

E.ON a făcut un anunț extrem de important cu privire la energia electrică, ceea ce ar putea determina mulți clienți de la ENEL să își schimbe furnizorul. Este cea mai recentă mișcare pe piața energiei din România.

E.ON Energie România, divizia locală a companiei energetice germane E.ON, dorește să se acrediteze ca instalator autorizat pentru a participa la Casa Verde Fotovoltaice. Acest program guvernamental este recunoscut pentru eficiența sa în promovarea producției de energie verde și are ca scop încurajarea instalării de panouri solare.

Potrivit datelor financiare dezvăluite de E.ON Energie România pentru cea mai recentă ediție a Anuarului de Afaceri din România, compania a realizat o cifră de afaceri de 13,7 miliarde de lei în anul precedent, dublu față de cifra de afaceri înregistrată în 2021. Această creștere impresionantă a cifrei de afaceri poziționează E.ON Energie România ca unul dintre jucătorii importanți din economie, așa cum este recunoscut de proiectul editorial ZF.

E.ON ar putea prelua clienții ENEL

Creșterea veniturilor demonstrează majorările substanțiale ale prețurilor înregistrate în sectoarele energiei și gazelor naturale. Cu toate acestea, rezultatul net, care indică o pierdere, evidențiază dificultățile financiare întâmpinate de furnizorii care au fost principalii finanțatori în etapa inițială a schemei de sprijinire a consumatorilor implementată de guvernul român.

„Piaţa de energie s-a confruntat cu o criză fără precedent, care nu s-a în­cheiat încă. Anul 2023 a început cu o perspectivă mai bună, datorită corec­ţiilor făcute de autorităţi spre finalul anului trecut la unele dintre măsurile legislative cu impact major asupra sec­torului. Chiar dacă situaţia s-a îmbu­nătăţit, mai sunt eforturi de făcut pen­tru asigurarea sustenabilităţii financi­are, urmare a prefinanţării schemelor de sprijin în anii 2021 şi 2022“, au pre­cizat reprezentanţii E.ON Energie Ro­mânia, scrie sursa mai sus citată.

Așadar, dacă E.ON reușește că se acrediteze ca instalator pentru Casa Verde Fotovoltaice, atunci nu este exclus ca furnizorul de energie să preia o parte dintre clienții ENEL.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate