News

Ceaiul care te scapă instant de baloare. Elimină rapid retenția de apă și are beneficii uimitoare

Ceaiul care te scapă instant de baloare. Elimină rapid retenția de apă și are beneficii uimitoare
23 feb. / 00:43

Este bine cunoscut faptul că plantele au nenumărate beneficii pentru organismul nostru. De asemenea, ele sunt esențiale și în momentul în care ne confruntăm fie cu stări neplăcute, fie cu câteva kilograme în plus.

Un ceai considerat minune poate să te scape instant de senzația de balonare, dar și de retenția de apă. Astfel, dacă te confrunți cu o astfel de problemă ar fi bine să îl adaugi în rutina ta zilnică.

Vorbim despre ceaiul de mătase de porumb, care pe lângă beneficiile menționate anterior calmează și durerile renale, astfel că cei care se confruntă cu astfel de episoade pot apela la el fără griji.

Cât despre balonare, știm prea bine că aceasta nu este tocmai plăcută, însă cu o singura cană de ceai de mătase de porumb problema poate fi rezolvată. Iar același lucru se aplică și în cazul picioarelor umflate, pentru că acest ceai ajută circulația sângelui și de asemenea, protejează și inima.

„Simptomele care indică această problemă sunt anomaliile cutanate – este posibil că la atingere pielea să fie pufoasă (dacă o apeşi cu degetul se formează o adâncitură) ori, din contra, foarte rigidă la atingere; dificultăţi de respiraţie – edemul provoacă umflarea generală a ţesuturilor, iar pe măsură ce aceste ţesuturi se umflă, respiraţia va fi tot mai dificilă“, explică specialistul în fitoterapie Elena Badea.

Beneficiile neștiute are ceaiului de mătase de porumb

Ce mai trebuie să știi despre ceaiul de mătase de porumb? Printre altele, acesta mai trata și problemele existente la nivelul rinichilor și a vezicii urinare.

Totul se datorează efectului diuretic puternic pe care îl are, așa că ai un motiv în plus să îl adaugi în rutina ta zilnică.

”Mătasea de porumb are efecte diuretice puternice: favorizează eliminarea apei şi a sărurilor aflate în exces în organism şi calmează durerile renale. Este indicată pentru tratarea problemelor vezicii urinare şi a rinichilor”, precizează specialistul.

Cât despre modul de preparare, nu trebuie decât să iei două lingurițe de mătase de porumb pe care să le lași la infuzat într-o cană fierbinte măcar cinci minute. Pe zi nu trebuie să bei mai mult de două căni și ai grijă ca nu cumva să îl amesteci fie cu alimente acre, fie cu alimente acide.

De asemenea, dacă ai probleme de sănătate, ar fi bine să îl întrebi pe medicul tău înainte de a te apuca de băut ceaiul de mătase de porumb.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate