News

BCR, anunț important la 6 luni de la scandalul Schengen. Toți clienții trebuie să știe. Este vorba despre bani

BCR anunț important la 6 luni de la scandalul Schengen. Toți clienții trebuie să știe. Este vorba despre bani

BCR a făcut un anunț important la 6 luni de la scandalul Schengen. Din această cauză, clienții acestei bănci trebuie să știe neapărat ce a precizat instituția bancară în cadrul unui recent eveniment.

Potrivit Oanei Bâra, coordonatorul programelor de finanțare din cadrul BCR, anul acesta există un puternic impuls pentru inițierea de apeluri de finanțare din fonduri europene. Ea menționează că autoritățile își propun să lanseze un număr remarcabil de 490 de apeluri de proiecte exclusiv din Politica de Coeziune până la încheierea anului.

„În 2023, ambiţiile sunt mari. Din Politica de Coeziune, din cele aproximativ 46 mld. euro, se vor lansa 490 de apeluri până la finalul acestui an. Dacă se lansează jumătate dintre aceste apeluri, suntem cu toţii câştigaţi. Din PNRR se lansează 44 de apeluri cu o valoare totală de 4,27 mld. euro. aici posibilitatea de întârziere este mai redusă pentru că orice proiect trebuie să se încheie şi fizic, şi financiar pe 31 august 2026”, a declarat ea în cadrul conferinţei ZF/ROREG – Bucureşti: De la idee la business inteligent, cu finanţări europene.

Aceasta a mai vorbit și despre cele 100 de miliarde de euro, subliniind că o parte mică deja a intrat în țară. Ea mai spune că restul banilor urmează să intre, precizând, totodată, că suma totală este formată din banii din PNRR, din Politica de Coeziune, de programul InvestEU, de Politica Agricolă Comună și de Fondul de Modernizare.

„Probabil toată lumea a auzit despre cele 100 mld. euro dintre care o parte mică a venit deja în ţară, iar cea mai mare parte a lor urmează să intre. Aceste 100 mld. euro sunt formate din banii din PNRR, 29,2 mld. euro, din Politica de Coeziune, unde avem aproximativ 46 mld. euro, din programul InvestEU, de Politica Agricolă Comună – 21 mld. euro, unde sunt incluse atât subvenţiile APIA, cât şi o serie de granturi pentru dezvoltarea rurală, de Fondul de Modernizare, a cărei valoare depăşeşte acum 15 mld. euro, care va finanţa preponderent proiecte verzi, de granturile de la bugetul de stat şi discutăm şi despre o serie de scheme de garantare finanţate de la bugetul de stat”, mai spune Oana Bâra.

BCR anunță momentul până când trebuie investiți banii din Fondurile de Coeziune

Nu în ultimul rând, coordonatorul programelor de finanțare din cadrul BCR a mai spus că aceste fonduri trebuie investite până la finalul anului 2029.

„Fondurile din Politica de Coeziune 2021 – 2027 vor trebui investite până la finalul anului 2029. Avem o serie de programe naţionale, cel mai important ca valoare este cel pentru transport, unde vorbim despre 10 mld. euro, avem şi Programul de Dezvoltare Durabilă, unde discutăm despre finanţări de peste 5 mld. euro, Programul de Educaţie şi Ocupare, cu peste 4 mld. euro.  Toate aceste programe care vor fi gestionate centralizat cumulează aproape 35 mld. euro”, a mai spus aceasta, potrivit zf.ro.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate