News

Ai cumpărat vreodată mezeluri de la acest brand cunoscut? Nu o mai face! Îți pui în pericol sănătatea! Totul se prepară în condiții groaznice

Ai cumpărat vreodată mezeluri de la acest brand cunoscut Nu o mai face Îți pui în pericol sănătatea Totul se prepară în condiții groaznice
Photo by Franki Chamaki on Unsplash

Spitalele sunt de multe ori pline din cauza problemelor de ordin digestiv, iar un motiv tot mai des întâlnit îl reprezintă calitatea produselor alimentare achiziționate. Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor a descins la o cunoscută fabrică de mezeluri, iar în urmă unui control amănunțit au descoperit acolo un adevărat focar de infecție.

Inspectorii ANPC au amendat drastic fabrica de mezeluri Matis din localitatea ilfoveană 1 Decembrie. Suma se ridică la 70.000 de lei, puțin totuși pentru dezastrul găsit acolo. În plus afacerea a fost închisă temporar și nu va fi redeschisă până când nu se vor rezolva problemele. Experții  au descoperit mai multe nereguli grave, inclusiv murdărie și rugină.

Mai mult decât atât, aceștia au decis și închiderea unui restaurant, dar și a unui magazin din zonă. Până când proprietarii nu vor aduce totul la normal, aceste unități vor rămâne închise.

Mezelurile sunt practic contaminate

Conform președintelui ANPC Horia Constantinescu, peste patru tone de carne, în valoare de 62.000 de lei, au fost retrase de la vânzare.

„Condițiile de procesare sunt cele pe care le vedeți în imagini, de la zone cu rugină și vopsea exfoliata, până la depozitarea cărnii în zona de acțiune a unor ventilatoare neigienizate. Acolo unde este murdărie și rugină cu siguranță suprafața respectivă nu poate fi dezinfectata și întreținuta corespunzător”, a declarat Horia Constantinescu.

Președintele ANPC a pornit un război și cu băncile. Acesta consideră că modul în care sunt calculatele ratele la creditare nu este corect și reprezintă practici înșelătoare. CEC Bank și BCR au luat deja poziții și au spus că nu au cum să schimbe algoritmul de calcul, iar acesta s-ar aplica peste tot în lume.

Andi Moise este jurnalist cu o experiență de peste 10 ani în presă. Acesta a lucrat la ShowBlitz.ro, unde a publicat articole în special pe zona de TECH. Ulterior s-a specializat și pe alte domenii. citește mai mult
Articole recomandate