Dacă ai cumpărat rovinieta de aici, atunci ar fi bine să știi că e posibil să fie falsă. Astfel, riști să te trezești cu o amendă acasă.
Cum s-au amplificat tentativele de fraudă online în materie de carduri bancare, iată că acum, atacatorii au decis să încerce și altceva, cum ar fi plata pentru o rovinietă află.
Un semnal de alarmă în acest sens vine de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Sursa citată spune că există o aplicație neautorizată pentru achiziționarea rovinietei.
Este vorba despre aplicația Aircash. Iar cei care și-au achiziționat rovinieta de aici ar fi bine să știe că în realitate, doar au plătit niște bani, pentru nimic.
„CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România că aplicația mobilă Aircash nu este autorizată pentru încasarea tarifului de utilizare (rovinietă)”, a transmis CNAIR printr-un comunicat de presă.
Și totuși de unde se poate achiziționa o rovinietă autentică? CNAIR spune că pe site-ul oficial, șoferii pot să achiziționeze taxa pentru a circula pe drumurile publice.
De asemenea, aceasta poate fi achiziționat și din benzinării. Sursa citată le reamintește șoferilor și că nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea de către utilizatori, în vederea achitării rovinietei, a unor portaluri web/aplicații mobile neautorizate.
„În același timp, subliniem faptul că, la achiziționarea unei roviniete prin intermediul aplicației Aircash, utilizatorii achită costuri suplimentare față de prețul real al unei roviniete (ex: pentru o rovinietă cu valabilitate de 7 zile pentru un autoturism, pe portalurile web autorizate de către CNAIR un utilizator achită echivalentul a 3 euro, reprezentând tariful stabilit de legislația în vigoare, iar prin aplicatia Aircash suma achitată este de 5 euro, din care 2 euro reprezintă taxa VOI (Vignette Online Identification)”, mai arată CNAIR.