News

Atenție șoferi! De unde puteți cumpăra cele mai ieftine asigurări auto RCA? Cum poți afla imediat prețul cel mai mic de pe piață al unei polițe

Atenție șoferi De unde puteți cumpăra cele mai ieftine asigurări auto RCA Cum poți afla imediat prețul cel mai mic de pe piață al unei polițe

Șoferii care sunt în căutarea celei mai ieftine polițe auto RCA trebuie să știe neapărat aceste informații. Astfel, ei vor putea afla care este cel mai mic preț de pe piață în ceea ce privește asigurărilor auto.

Șoferii din România caută să găsească cele mai ieftine polițe auto RCA, iar pentru a face acest lucru nu este nevoie decât de o conexiune la internet. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat la începutul acestei luni tarifele de referință, care sunt cu 16% mai mari decât cele publicate în urmă cu jumătate de an. Chiar și așa, există o modalitate prin care șoferii pot beneficia de cea mai ieftină poliță auto RCA.

Pentru a face acest lucru, este important ca posesorii de vehicule din România să fie atenți la toate prețurile practicate de cei care oferă polițe auto RCA, iar apoi să le compare cu prețurile de referință publicate de ASF.

Conform legislației în vigoare, șoferii care primesc cel puțin trei oferte de la companii distincte care sunt cu 36% mai mari decât tariful de referință au posibilitatea de a se adresa Biroului Asigurătorilor Auto din România (BAAR). În urma aprobării, aceștia pot fi eligibili pentru o nouă ofertă de asigurare la un cost redus.

În urma solicitării, instituția efectuează un calcul separat care ia în considerare diverși factori, inclusiv:

– Tariful de referință.
– Clasa de bonus-malus a persoanei asigurate.
– Ofertele primite.

De exemplu, să luăm un exemplu în care tariful de referință este de 1.047,6 lei, clasa bonus-malus este B2 la 90%, iar trei oferte sunt prezentate pentru 1.648 lei, 1.701 lei și 1.848 lei. În acest scenariu, BAAR ar recomanda o primă de 1.195 de lei, în timp ce prima pentru asigurarea de risc ridicat ar fi de 1.282 de lei, scrie vbiz.ro.

Cum pot beneficia șoferii de cele mai mici polițe auto RCA?

Chiar dacă soluția prezentată mai sus nu se aplică tuturor posesorilor de vehicule din țară, mai există câteva metode prin care șoferii pot beneficia de cele mai mici polițe auto RCA. De exemplu, o atenție foarte mare trebuie acordată și comisioanelor.

De aceea, înainte de a lua o decizie cu privire la polițele auto, este esențial să se facă cercetări amănunțite și să se evalueze comisioanele percepute. Unii brokeri au comisioane mici, dar pentru a afla trebuie să intrați pe site-urile companiilor respective.

Nu în ultimul rând, șoferii pot beneficia și de plata în rate a polițelor auto, iar unii dintre ei chiar fără a mai fi nevoiți să dea bani și pe dobândă.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate