News

Ai contract cu ENEL și vrei să treci la Hidroelectrica? E cea mai bună veste. Informația pe care trebuie să o știi neapărat

Ai contract cu ENEL și vrei să treci la Hidroelectrica E cea mai bună veste. Informația pe care trebuie să o știi neapărat

Românii care au contract cu Hidroelectrica, dar nu numai, au parte de vești bune. Ei trebuie să ia neapărat la cunoștință aceste informații despre furnizorul de energie. Au anunțat chiar vineri, 24 iunie. Și cei care au cu ENEL în prezent și vor să schimbe furnizorul vor fi interesați.

Pentru a participa la oferta Hidroelectrica de până la 8,8 miliarde de lei, deschisă în perioada 23 iunie – 4 iulie 2023, investitorii pot alege dintre cei 17 intermediari autorizați care operează pe Bursa de Valori București.

Printre intermediarii listați de BVB se numără și Investimental, care deține distincția de a fi primul broker lansat în ultimii 14 ani. În februarie, Investimental a executat cu succes tranzacția inaugurală la BVB, după ce a obținut admiterea ca participant în sistemul de tranzacționare al bursei la începutul acestei luni.

Printre ceilalți brokeri care participă la ofertă se numără Banca Comercială Română, Swiss Capital, Wood & Company Financial Services, BRD, BT Capital Partners, IFB Finwest, Prime Transaction, BRK Financial Group, Estinvest, Muntenia Global Invest, Goldring, TradeVille, Voltinvest, Bursa Română de Mărfuri, Blue Rock Financial Services și Interfinbrook Corporation.

Fondul Proprietatea intenționează să vândă 17,34% din participația de 19,94% pe care o deține la Hidroelectrica, ceea ce înseamnă aproximativ 78 de milioane de acțiuni. Cu toate acestea, prospectul indică faptul că Fondul Proprietatea ar putea chiar să cedeze întreaga participație de 19,94%, în funcție de nivelul cererii. Prețul maxim corespunde unei capitalizări de piață de 50,4 miliarde de lei (10,2 miliarde de euro).

Subscrierile în oferta Hidroelectrica se pot face prin 17 brokeri

Micii investitori au posibilitatea de a subscrie la prețul maxim al ofertei de 112 lei pe acțiune, cu o tranșă de 15% constând în 11,7 milioane de acțiuni alocate special pentru aceștia. Pe de altă parte, investitorii mari au flexibilitatea de a subscrie la orice preț din intervalul 94-112 lei pe acțiune, asigurându-și 85% din totalul ofertei (în valoare de 66,3 milioane de acțiuni). Este demn de remarcat faptul că prețul va fi stabilit în cele din urmă de acești investitori mari.

În primele cinci zile ale ofertei de opt zile, investitorii mici beneficiază de o reducere de 3%. În schimb, investitorii instituționali se angajează să investească aproximativ un sfert din întreaga ofertă (echivalentul a 2,24 miliarde de lei) la trei investitori, independent de prețul final.

În cadrul ofertei, cerința minimă de subscriere este stabilită la 50 de acțiuni, ceea ce înseamnă o sumă totală de 5.600 de lei la prețul maxim al acțiunii de 112 lei. Prin comparație, valoarea minimă de subscriere pentru titlurile de stat Fidelis este de 5.000 de lei, scrie zf.ro.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate