News

Ai cont sau card la Banca Transilvania? Anunțul cel mare venit direct de la bancă. Sunt vizați toți românii

Ai cont sau card la Banca Transilvania Anunțul cel mare venit direct de la bancă. Sunt vizați toți românii

Românii care au cont sau card la Banca Transilvania, însă și cei care au cont la alte bănci, trebuie neapărat să știe aceste informații importante. Instituția bancară a făcut un anunț care îi vizează pe toți.

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), principalul participant din industria bancară, își propune să se concentreze exclusiv pe creșterea internă în România, dând prioritate expansiunii organice și excluzând planurile de extindere internațională. Această decizie strategică este determinată de convingerea directorului general al băncii, Omer Tetik, că există încă un potențial substanțial neexploatat pentru dezvoltarea pieței bancare și financiare locale.

„Nu ne vom extinde prezenţa în afara României. Credem că în România mai sunt încă multe de făcut în ceea ce priveşte dezvoltarea pieţei bancare şi financiare. Este un mediu provocator. Aş spune că, dacă vor exista opţiuni, oportunităţi viabile din punct de vedere comercial, financiar, le vom analiza cu siguranţă“, spune Omer Tetik în telecon­ferinţa de după prezentarea rezultatelor trimestriale, scrie zf.ro.

Banca Transilvania are o expunere de 3% din totalul afacerilor

Banca Transilvania menține o expunere externă limitată, reprezentând doar 3% din totalul activității sale. Această expunere se realizează în principal prin intermediul unei singure sucursale din Italia, precum și prin intermediul filialelor sale BT Leasing Moldova și a participației sale în VictoriaBank, a patra cea mai mare bancă din Moldova.

La sfârșitul anului 2022, VictoriaBank a înregistrat active în valoare totală de 18,4 milioane de lei moldovenești (4,8 milioane de lei). Banca operează prin intermediul a 71 de sucursale situate în 33 de localități și deservește aproape 300.000 de clienți. Potrivit raportului pe 2022 al Băncii Transilvania, VictoriaBank a obținut în aceeași perioadă un profit net de 641,8 milioane de lei moldovenești (166 milioane de lei).

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate