News

Ai cont de WhatsApp? S-a făcut o schimbare majoră! Atenție mare: informația pe care trebuie să o știe toți cei care folosesc aplicația

Ai cont de WhatsApp S-a făcut o schimbare majoră Atenție mare informația pe care trebuie să o știe toți cei care folosesc aplicația

Aplicația WhatsApp este nelipsită de pe telefoanele românilor, fiind principalul instrument prin care oamenii comunică.

WhatsApp a lansat recent o actualizare valoroasă menită să protejeze utilizatorii de potențiale amenințări cibernetice. Această actualizare, denumită „Silence Unknown Callers” (Reducerea la tăcere a apelanților necunoscuți), modifică setările pentru a oferi protecție împotriva activităților malițioase care vizează utilizatorii WhatsApp.

Odată instalată, această actualizare intră în acțiune prin blocarea automată a apelurilor primite de la numere neidentificate, după cum indică și numele său.

Obiectivul principal al acestei actualizări este de a spori securitatea și siguranța utilizatorilor WhatsApp. În esență, această modificare este menită să reducă la minimum șansele ca escrocii sau indivizii cu intenții rău intenționate să ajungă la utilizatori după ce le-au obținut numerele de telefon.

Este important să recunoaștem că a existat o creștere a cazurilor de fraudă online, o parte semnificativă a atacatorilor cibernetici utilizând tactica apelurilor de la numere necunoscute pentru a înșela persoanele fizice.

WhatsApp vine cu o actualizare care ne salvează de infractorii cibernetici

Aceste apeluri înșelătoare au adesea ca scop extragerea de informații personale sau detalii bancare de la victimele neștiutoare. Reprezentanții WhatsApp au coroborat acest fapt. În timp ce discută avantajele noii actualizări, compania subliniază scopul urmărit de aceasta în combaterea acestor activități frauduloase.

„Silence Unknown Callers este conceput pentru a vă oferi mai multă intimitate și control asupra apelurilor primite. Ajută la depistarea automată a spam-ului, a escrocheriilor și a apelurilor de la persoane necunoscute pentru o protecție sporită”, spune compania.

Activarea acestei actualizări este un proces simplu. Trebuie doar să navigați la secțiunea Settings (Setări) din meniu, apoi selectați Privacy (Confidențialitate). Odată ce actualizarea este disponibilă, veți găsi opțiunea de activare a funcției Silence Unknown Callers.

Actualizarea a fost lăudată de Mark Zuckerberg, fondatorul și directorul executiv al Meta, care și-a exprimat încrederea în capacitatea sa de a oferi asistență semnificativă.

„Acum puteți să reduceți automat la tăcere apelurile primite de la contacte necunoscute pe WhatsApp, pentru și mai multă intimitate și control”, a spus acesta.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate