News

Ai alimentat cu benzină de la OMV Petrom recent? Este cea mai bună veste. Ce urmează să se întâmple pentru șoferi

Ai alimentat cu benzină de la OMV Petrom recent Este cea mai bună veste. Ce urmează să se întâmple pentru șoferi
Photo by sippakorn yamkasikorn on Unsplash

Prețurile la combustibil au început să se tempereze, ceea ce înseamnă vești bune pentru șoferi. Ultimii ani au fost caracterizați de diverse șocuri și fluctuații în ceea ce privește combustibilii.

Specialiștii spun că ieftinirea motorinei este un semn că economia încetinește, acesta fiind principalul combustibil folosit în industrie.

Pentru un litru de benzină, șoferii scot din buzunar undeva în jur de 7 lei și 50 de bani. Prețul la motorină este mai mic cu câțiva bănuți. Trebuie precizat și că la OMV Petrom sunt cele mai mici prețuri la combustibil și în general austriecii stabilesc practic prețul pe piață.

Cât costa un litru de benzină luna trecută

O platformă de specialitate a arătat că, în ultimele săptămâni, majoritatea benzinăriilor au continuu redus prețurile, iar aceste scăderi au determinat o diminuare generală a costului motorinei. La Petrom sunt cele mai mici prețuri.

În comparație cu luna anterioară, un plin de 50 de litri de motorină costă acum în jur de 370 de lei, cu aproape doi lei mai puțin față de acum o lună.

Experții indică faptul că scăderea prețului se datorează acumulării de rezerve suplimentare de combustibil. Se preconizează că situația ar putea să se schimbe în timpul verii, odată cu reluarea activităților în sectorul agricol și în unele industrii.

”Oferta a fost mare față de ceea ce se estima și existau temeri cu privire la dispariția, dar și cererea reală a fost mai slabă, un semn al unor economii pe sectorul industrial mai slabe. Există cerere pentru zona de agricultură, dar unde e situația din România, dar una este o altă țară, unde ponderea pe servicii este mare, cum este Germania”, spune Claudiu Cazacu, specialist piețe internaționale.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate