Politică

Guvernul minte că nu are bani pentru profesori! Ce sume enorme sunt aruncate pe geam pentru COVID, deși pandemia a luat sfârșit? Managerul de spital Laurențiu Belușică a ajuns să ia 10.000 de euro pe lună din acest motiv

Guvernul minte că nu are bani pentru profesori Ce sume enorme sunt aruncate pe geam pentru COVID deși pandemia a luat sfârșit Managerul de spital Laurențiu Belușică a ajuns să ia 10.000 de euro pe lună din acest motiv

Profesorii s-au ținut de cuvânt și au intrat în grevă generală. Sunt 90% cadre didiactice din întreaga țară care astăzi nu au intrat la cursuri. Aceștia vor creșterea salariilor cu 60%, argumentând că în momentul de față un dascăl debutant primește mai puțini bani decât o îngrijitoare.

Profesorii vor ca un debutant să aibă 4.000 lei de net salariu, urmând ca la final de carieră să ajungă la aproape 7.000 de lei. Sumele nu sunt chiar mari, așa că este normală cerința acestora. Trebuie precizat că nu țoți acordă meditații pentru a putea avea un nivel de viață decent, iar veniturile garantate de stat sunt clar insuficiente.

Cadrele didactice mai cer decontarea navetei, plata orelor suplimentare, acordarea de sporuri pentru condițiile de muncă și, de asemenea, investiții în infrastructura școlară. Dacă Guvernul ar accepta solicitările profesorilor, ar însemna un impact bugetar de 14 miliarde de lei, bani pe care executivul spune că nu-i are.

Totuși în România, continuă să fie irosiți foarte mulți bani pe ceea ce se numește afacerea COVID. Deși chiar și OMS a declarat că pandemia s-a sfârșit, peste tot în țară sunt secții COVID care funcționează deși nu au niciun pacienți. Acolo se pontează medici cu spor de 85% și ajung la salarii astronomine, fără să muncească.

Managerul Spitalului Găești ia bani de la COVID fără să existe pacienți COVID

Este deja celebru cazul de la Spitalul Orășenesc Găești, spital de grad 4, unde managerul Laurențiu Belușică, de profesie chirurug își dă un salariu gigantic pe motiv că ar trata pacienți COVID. Dar surpriză, nu există niciunul, iar el nu are deloc activitate.

Mai mult, în orașul Găești cei mai mulți pacienți COVID au fost tratați de medicii de familie, care nu au primit niciun ban pentru acest serviciu. În schimb, managerul spitalului Găești, Laurențiu Belușică a ajuns să încaseze și 10.000 de euro într-o lună fără să trateze vreun bolnav.

Tot pe secția COVID se mai pontează directorul medical Ralea Rodica și medicul reumatolog Andrei Florența. Acestea încasează sume enorme de bani fără să trateze pacienți COVID din simplul motiv că aceștia nu există. Cu siguranță astfel de cazuri de întâlnesc în întreaga țară. De remarcat că la Găești nu există niciun medic infecționist, deci secția ar fi trebuit desființată demult.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila cunoaște situația, dar nu a făcut nimic pentru asta. Cu excepția unor monologuri la televizor, în viața reală nu ia nicio măsură.

Așadar iată de unde Guvernul poate face rost de bani pentru profesori. Dacă ar stopa ilegalitățile din spitale, cu siguranță lucurile ar sta mult mai bine.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult