News

Veste cumplită! Cât timp va fi Simona Halep suspendată pentru dopaj. Este cea mai cruntă pedeapsă posibilă

Veste cumplită Cât timp va fi Simona Halep suspendată pentru dopaj. Este cea mai cruntă pedeapsă posibilă

Simona Halep trăiește un coșmar din care parcă nu se mai trezește. Procesul ei a tot fost amânat, iar acum apărarea ei este distrusă chiar de un expert din țara noastră. Gabriela Andreiaşu, director general al Agenţiei Naţionale Antidoping din România a acordat un interviu în care efectiv a distrus-o pe sportivă.

Simona Halep a primit susținere de la fani, dar și de la mai multe nume mari din tenis printre care și Ashleigh Barty, fostul lider mondial. Cu toate acestea, veștile sunt tot mai proaste și mai toți specialuștii spun că tenismene nu poate scăpa de suspendare. Întrebarea este câte luni sau câți ani va trebui să stea pe bară.

Apărarea Simonei Halep se bazează pe ingerarea substanței interzise fără să știe, mai exact că ar fi înghițit un supliment contaminat și de aici tot dezastrul. Din păcate, experții nu o cred, iar legea este destul de clară.

Simona Halep, șanse minime să scape de suspendare

”Nu pot să mă pronunţ, chiar dacă am această experienţă profesională, pentru că fiecare sportiv poate aborda căi diferite de apărare şi atunci pot invoca în favoarea sa lipsa vinovăţiei şi versiunea neglijenţei. Sau poate a identificat vreun produs pe care noi, la nivel naţional sau mondial, încă nu l-am identificat ca fiind contaminat. Nu ştiu să vă spun! Dar, având în vedere că este o substanţă nespecifică, codul spune foarte clar: identificarea unei substanţe nespecifice, în proba unui sportive, poate fi considerată ca fiind luată cu intenţie.

Vorbim de o substanţă nespecifică, iar regimul sancţiunii, pentru aşa ceva, e de patru ani de suspendare.Substanţele nespecifice sunt acelea care cresc foarte mult performanţa şi care afectează sănătatea. Cu alte cuvinte, produc efecte secundare puternice, iar regimul sancţiunilor este mult mai drastic. Majoritatea substanţelor nespecifice sunt analizate permanent în competiţii şi în afara competiţiilor. Cele specifice cresc şi ele performanţa, dar nu la acelaşi nivel ca celelalte”, a spus Gabriela Andreiaşu într-un interviu pentru Playtech.

Experta este și mai dură și spune că Simona Halep avea în echipa ei experți care trebuiau să se asigure că aceasta nu înghite nimic interzis. Sportiva l-a concediat pe Teo Cercel, care îi prepara toate băuturile energizante. La scurt timp după ce a dat afară din echipă toți românii a apărut scandalul de dopaj.

”Avea în echipa ei persoane care căutau agenţia pentru verificarea anumitor suplimente sau medicamente, care i se recomandau, după care a încetat această colaborare. Fiecare sportiv are dreptul să-şi identifice experţii cu care colaborează, persoanele care probabil că le sunt mai de încredere şi atunci fiecare răspunde pentru alegerile pe care le face. A colaborat la modul indirect cu noi, până acum un an şi jumătate, poate doi, înainte ca să apară cazul ei”, a conchis aceasta.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate