News

Ai contract cu ENEL? Poți plăti facturi mai mici la curent. Lucrul pe care toți românii trebuie să-l facă

Ai contract cu ENEL Poți plăti facturi mai mici la curent. Lucrul pe care toți românii trebuie să-l facă

Românii care au cont la ENEL trebuie neapărat să facă acest lucru pentru a primi facturi mult mai ieftine. Nu este deloc greu, iar compania chiar îndeamnă să faceți asta.

Românii care citesc și transmit în mod regulat indexul de energie electrică, conform instrucțiunilor companiei, sunt pe deplin conștienți de valoarea exactă a plății lor și de consumul lunii precedente.

Aceștia își gestionează eficient consumul de energie electrică în funcție de cerințele lor specifice. Cu toate acestea, există un număr semnificativ de persoane care fie neglijează să-și transmită indexul, fie o fac rar. De exemplu, clienții ENEL au opțiunea de a-și raporta indexul fie printr-un apel telefonic, fie prin intermediul aplicației dedicate.

„Citirea și transmiterea periodică a indexului la electricitate sau gaze naturale, în perioadele dedicate, te ajută să plătești exact cât consumi și să îți administrezi consumul, așa cum îți dorești, în funcție de nevoile tale. 

Transmiterea indexului, denumită și “Autocitire” ne ajută pe noi, furnizorul tău, să emitem facturile periodic, pe baza consumului tău real”, se arată pe site-ul companiei.

Clienții ENEL ar trebui să trimită indexul lunar

În cazul în care indexul nu este transmis, furnizorul va genera factura în conformitate cu acordul de consum stabilit între client și furnizor. Acest acord presupune estimarea și stabilirea de comun acord a cantității de energie, care servește drept bază pentru facturarea consumului atunci când clientul nu transmite indexul furnizorului.

Acordul de consum se aplică atât clienților rezidențiali, cât și celor comerciali și constituie o componentă esențială a relației contractuale cu furnizorul de energie electrică, după cum subliniază compania.

Totuși, trebuie ținut minte că dacă nu trimiteți indexul într-o lună deși ați consumat, atunci când veți trimite indexul factura pentru acea lună va fi mai mare.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate