News

Simona Halep mai primește încă o lovitură, după cele două acuzații de dopaj. Este cea mai proastă veste: de data asta e terminată

Simona Halep mai primește încă o lovitură după cele două acuzații de dopaj. Este cea mai proastă veste de data asta e terminată

Simona Halep riscă o suspendare de până la patru ani din cauza celor două acuzații de dopaj, dar experții sunt de părere că aceasta ar putea primi totuși o pedeapsă de doar un an de zile. Să fie declarată nevinovată sunt șanse minime, așa că cea mai bună variantă ar fi ca ea să fie nevoită să rămână pe bară doar un an.

Deja au trecut opt luni și procesul ei nici nu a început. A fost amânat de trei ori și nu există nicio dată fixată nici în momentul de față. Cea mai proastă veste pentru Halep vine acum. Dacă aceasta va mai lipsi încă patru luni din circuit, atunci ea va ieși defintiv din clasamentul WTA.

Deja a pierdut foarte multe puncte și în curând va aluneca în afara top 50. Dacă ratează și turneele premergătoare US Open, atunci ea nu mai are ce puncte să apere și situația ei devine critică.

Simona Halep își dorește foarte mult să revină pe teren și să demonstreze că este în continuare o jucătoare de top. Din păcate, cei de la ITIA o blochează constant și mai grav decât atât îi blochează și orice șansă de a se apăra.

Sharapova a fost judecată în trei luni

Românca deja a răbufnit în spațiul public și a transmis că reputație ei este făcută praf și că deja este distrusă din punct de vedere mental. Un alt caz celebru de dopaj și relativ recent este cel al Mariei Sharapova. Aceasta a primit o suspendare de doi ani din care a executat 15 luni.

Atunci însă procesul, cu tot cu verdict a durat doar trei luni. În cazul Simona Halep au trecut opt luni și nu există niciun semn că acest coșmar se va termina prea curând.

„Sincer să fiu, durează destul de mult. Și am fost, de asemenea, surprins de asta! Substanța a fost depistată și jucătoarea a fost suspendată în octombrie, așa că era de așteptat ca acestui caz să i se dea un curs mai concret, dar timp de trei-patru luni nu am auzit să se întâmple nimic”, a spus Michal Rynkowski, șeful Agenției Poloneze Anti-Doping, pentru Sport.pl.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate