News

Boala incurabilă și gravă de care suferă Sorana Cîrstea. De aceea a și pierdut la Roland Garros și nu a reușit să atingă performanțele Simonei Halep

Boala incurabilă și gravă de care suferă Sorana Cîrstea. De aceea a și pierdut la Roland Garros și nu a reușit să atingă performanțele Simonei Halep

În urmă cu mai bine de zece ani, toți specialiștii spuneau că Sorana Cîrstea este cea mai talentată jucătoare de tenis din România și că în mod cert va ajunge în top 10 în clasamentul WTA. La acel moment, Simona Halep nu prezenta atât de mult interes pentru experți, sponsori sau mass media.

Treptat, aceasta a reușit să ajungă în top cât mai sus, lăsând-o mult în spate pe Sorana Cîrstea care a rămas cu cea mai bună performanță din carieră, un sfert de finală la Roland Garros, când avea 19 ani. Acum a împlinit 32 și se simte mult mai matură. Cu toate acestea suferă de aceeași boală gravă și incurabilă ca la debutul ei în tenisul mare.

Ceea ce i-a stopat mereu Soranei urcarea în clasamentul WTA a fost inconstanța. Acesta nu reușește să lege mai multe meciuri bune consecutiv. În anul 2021 a avut un sezon pe zgură excelent. A câștigat la Istanbul și a ajuns până în finală la Strasbourg. Au urmat apoi Roland Garros și Wimbledon, unde spera să ajungă cât mai departe, dar a pierdut meciuri ușoare.

Boala care o macină pe Sorana Cîrstea

Acum Sorana Cîrstea și-a schimbat antrenorul și după două turnee WTA 1000 foarte bune în SUA, în absența Simonei Halep, toți românii și-au îndreptat atenția către ea, sperând la performanțe mari. Și cu toate că zgura i-a fost mereu prietenă, tenismena a pierdut la toate turneele mari la care a participat pe această suprafață în primul sau în al doilea tur.

Este drept că Sorana Cîrstea mereu a fost urmărită de ghinion la tragerea la sorți și de fiecare dată a avut meciuri grele, dar chiar și când a produs surprize, apoi s-a împiedicat în fața unor jucătoare mai slab cotate.

Din păcate, Sorana Cîrstea nu reușește să vindece boala ei de o viață, inconstanța și din acest motiv top 10 la care a visat toată viață pare o dorință pe care nu va reuși să și-o îndeplinească.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate