News

Se schimbă legea pentru cei care stau la bloc! Ce devine OBLIGATORIU să ai în casă de acum. Se vor face controale și se dau amenzi enorme

Se schimbă legea pentru cei care stau la bloc Ce devine OBLIGATORIU să ai în casă de acum. Se vor face controale și se dau amenzi enorme
Sursa: pixabay

Românii care stau la bloc trebuie să știe ultima modificare legislativă. Se dau amenzi usturătoare pentru cei care nu respectiv prevederile.

Știți deja de legea privind montarea obligatorie a repartitoarelor de căldură pentru cei care stau la bloc. Conform actului normativ, se dau amenzi usturătoare în cazul celor care nu fac acest lucru până la finalul anului.

Lucrurile s-ar putea schimb însă. Un proiect de lege inițiat de liberali și depus deja în senat prevede prelungirea termenului limită pentru montarea obligatorie a repartitoarelor de căldură.

Astfel, acesta ar urma să fie prelungit până la 21 decembrie 2024. Motivul îl reprezintă costurile suplimentare pe care poate nu mulți români și le permit în această perioadă.

Ce trebuie să știe românii care stau la bloc

În același timp, proiectul de lege mai prevede și compensarea costului de achiziție a acestor dispozitive în limita a 750 de lei pentru o locuință, în cazul persoanelor vulnerabile.

La rândul său, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că ”prioritatea noastră zero este interesul cetăţeanului român”. Totodată, el a apreciat că se bucură de inițiativa venită din patria liberalilor.

El a confirmat faptul că poate mulți consumatori nu își permit costurile pe care montarea repartitoarelor le presupune. Astfel, proiectul de lege ar putea fi în folosul acestora.

”Ştim că există o retincenţă mare, inclusiv din cauza costurilor pe care montarea de repartitoare o presupune. Pentru prima dată, acordăm derogarea de la termenul pentru montare până la final de 2024 şi avem o schemă de sprijin a consumatorilor vulnerabili, finanţată din Fondul pentru Modernizare

. Răspundem astfel aşteptărilor a sute de mii de români, inclusiv peste 200.000 de bucureşteni, care pe bună dreptate se temeau de posibile amenzi. Mă bucur în mod special că această iniţiativă este susţinută şi de colegi parlamentari de la alte partide”, a declarat ministrul.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate