News

Se schimbă complet salariile din România. De când trebuie făcute publice pentru toți angajații. Directiva venită direct de la UE

Se schimbă complet salariile din România. De când trebuie făcute publice pentru toți angajații. Directiva venită direct de la UE

O directivă venită de la Uniunea Europeană va schimba complet felul în care companiile din țară vor anunța ce salarii oferă pentru posturile pe care le au disponibile.

Mai pe scurt, angajatorii nu vor mai avea voie să scrie salariu motivant, ci vor trebui să afișeze concret suma pe care eventualul angajat o va primi.

Mai mult de 40% dintre anunțurile de angajare includ acum informații despre salariu, iar aproape 30% dintre cele peste 25.000 de poziții disponibile pe această platformă adoptă o politică de transparență în acest sens.

Acest trend al transparenței salariale nu se rezumă la anumite industrii, ci este evident și în sectoare în plină expansiune, cum ar fi IT, PR sau call-center, în care furnizarea informațiilor despre salariu devine un factor important în procesul de recrutare.

Din acest motiv, angajatorii sunt obligați să instituie standarde clare și obiective pentru determinarea salariilor, în conformitate cu legislația europeană actualizată.

Codul Muncii prevede ca salariile să fie confidențiale

Deși conform Codului Muncii din România se promovează discreția salarială, transparența devine din ce în ce mai necesară pentru a atrage candidați adecvați și pentru a asigura o competiție echitabilă pe piața muncii.

În plus, normele legislative europene impun și egalitatea salarială între sexe, garantând că atât bărbații, cât și femeile care dețin aceleași funcții vor primi aceeași remunerație.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate