News

Se dau peste 1000 de euro de la stat pe persoană! Trebuie îndeplină o singură condiției și să se facă această cerere. Anunțul făcut de Guvern

Se dau peste 1000 de euro de la stat pe persoană Trebuie îndeplină o singură condiției și să se facă această cerere. Anunțul făcut de Guvern
31 mai / 21:57

Se dau bani de la stat pentru acești români și vorbim de mii de euro, având în vedere actuala situație dificilă. Guvernul pregătește un proiect în acest sens, așa că sunt șanse mari de reușită.

Cine poate să primească banii de la stat? Crescătorii de animale din România, care, conform cifrelor, au cel mai mic ajutor de la stat din Europa.

S-ar părea că, potrivit unui studiu al Comisiei Europene, un crescător de vaci din România câștigă de 17 ori mai puțin decât un crescător de vaci din Danemarca.

De asemenea, nu puțini sunt crescătorii de animale care sunt dependenți de schema de ajutor de la stat, așa că sumele de bani pe care Guvernul le pregătește le vor fi de mare ajutor.

Nu este clar despre ce sume este vorba, cert este că o decizie finală va fi luată până la finalul săptămânii. Dacă stăm să ne uităm la situația actuală însă, lucrurile sunt cât se poate de dificile.

Deși există fonduri accesibile, dar și subvenții pentru crescătorii de bovine, acestea ajung cu întârziere, iar în tot acest timp, costurile cresc  de la an la an. Chiar ministrul Agriculturii, Petre Daea vorbea pe acest subiect recent.

Câți bani primesc acești români de la stat

El le-a promis atunci beneficiarilor un ajutor important venit din partea statului, propunând în guvern un act normativ care să ajute nu mai puțin de 40.000 de fermieri, dar și crescătorii de vaci de lapte.

În același timp, Petre Daea a mai înaintat și sumele care vor veni sprijinul acestora, prin bugetul statului. Este vorba despre  44 de milioane euro.

”Valoarea estimată a schemei de ajutor este de 217.756.000 lei, echivalentul sumei de 44 milioane euro. Cuantumul ajutorului de stat este de 73 euro/cap de animal pentru un efectiv estimat de 602.740 capete.

Valoarea totală care poate fi acordată pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole nu depășește echivalentul în lei a 250.000 euro. Perioada de depunere este de 30 de zile lucrătoare, începând cu ziua următoare intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, iar termenul de plată este 31 Decembrie 2023.”, spunea ministrul.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate