News

Se dau câte 5.000 de lei de la stat oricărei persoane îndeplinește această condiție. În ce localități este valabilă această ofertă de nerefuzat

Se dau câte 5.000 de lei de la stat oricărei persoane îndeplinește această condiție. În ce localități este valabilă această ofertă de nerefuzat

Se dau bani de la stat pentru acești români. Nu toată lumea are șansa să primească 5.000 de lei de persoană, ci doar cei care locuiesc în acest județ.

O primărie din România vrea să sprijine populația. Este vorba despre o primărie din județul Dolj care vine cu un proiect de amploare prin care le oferă bani anumitor locuitori.

Se dau 5.000 de lei tuturor femeile care devin mame. Scopul este acela de a crește natalitatea din zonă, după explică edilul comunei Mischii, din județul Dolj.

Acest proiect a fost demarat în urmă cu patru ani, iar fiecare femeie din localitate a primit deja 5.000 de lei. Și se pare că dorința primarului a funcționat. Astfel, natalitatea din zonă a început deja să crească.

„Natalitatea scădea drastic. Doar șapte născuți la o populație de 1.700 de locuitori. Să ajungi să ai în clasă un singur copil. Sunt străzi în care nu exista niciun copil”, a declarat Gheorghe Popa, primarul comunei Mischii în cadrul unei intervenții televizate.

Locuitorii din comună se bucură de ajutorul financiar de 5.000 de lei

La rândul lor, locuitorii comunei sunt încântați de programul inițiat de edil. Aceștia susțin că cei 5.000 de lei primiți sunt chiar necesari, având în vedere actuala situație economică.

Mai mult de atât, doar anul acesta 15 femei se pregătesc să devină mame în această comună. O localnică spre exemplu a explicat cât de important este acest ajutor, dar și unde se duce cea mai mare parte din bani.

„Am două fetițe, una de 4 anișori și cea mică va face un an peste o lună. Când am născut-o pe prima fetiță, am primit și atunci stimulentul respectiv era în suma de 1.500 lei. Au fost niște bani bine-veniți atunci, și acum, la cea de-a doua fetiță au fost bine-veniți. Anul trecut a fost 3.000 de lei. Clar natalitatea a crescut și dacă natalitatea a crescut, mă gândesc că o să fie și o educație mai bună în zonă”, a declarat o localnică, la Pro TV.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate