News

Se dau câte 1.500 de lei de la stat pentru acești români! Trebuie îndeplinită o singură condiție

Se dau câte 1.500 de lei de la stat pentru acești români Trebuie îndeplinită o singură condiție

Anumiți români pot beneficia de suma de 1.500 de lei. Banii vin direct de la stat. Pentru a intra în posesia sumei trebuie îndeplinită o singură condiție.

Într-un interviu oferit recent pentru România TV, ministrul Familiei a anunțat că părinții care nu reușesc să își înscrie copiii la creșe sau grădinițe de stat vor primi un sprijin financiar de 1.500 de lei.

”Ministerul nostru creează politici publice pentru familie, pentru tineri, dedicate femeilor în această componentă a calității de șanse. pentru primul capitol, acela al familiei, lansăm anul acesta un pachet pentru creșterea natalității. Primul se referă chiar la un subiect la zi, sunt părinți care stau încă de noaptea la cozi pentru a prinde loc la creșă, la grădiniță.

E umilitor și din păcate nu toți reușesc să găsească un loc la stat și atunci trebuie să se îndrepte către o instituție privată care costă. Și atunci venim cu acest sprijin financiar de 1.500 lei pentru copiii care nu au mai găsit loc la stat, la creșe și grădinițe, și se îndreaptă spre sistemul privat și este o subvenționare a costului. De regulă, în sistemul privat 2000 – 2500 lei ar fi costul și o parte să fie suportat de Guvern, prin Ministerul Familiei”, spune ministrul Gabriela Firea.

Ajutor și pentru femeile însărcinate

Ministrul Gabriela Firea a mai anunțat că femeile însărcinate vor primi și ele un ajutor financiar. Suma se va ridica la 2.500 de lei.

”Deși o serie de analize sunt decontate de către Guvern, prin ministerul Sănătății, există și multe alte analize care se realizează pe timpul sarcinii și din lipsa banilor multe femei nu mai fac aceste analize.

Suntem pe locul întâi la categoria mortalitate infantilă, tocmai pentru că nu se depistează la timp anumite afecțiuni.

Venim, de asemenea, cu un sprijin financiar, de 2500 lei, pentru femeile însărcinate”, a mai spus ministrul Familiei.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate