News

Se dau bani în plus de la stat pentru acești români! Este un ajutor suplimentar de la Guvern. Trebuie doar să anunțați că aveți nevoie

Se dau bani în plus de la stat pentru acești români Este un ajutor suplimentar de la Guvern. Trebuie doar să anunțați că aveți nevoie

Se dau bani de la stat pentru acești români. Guvernul a anunțat că peste 400 de familii vor beneficia de acest sprijin destul de consistent.

Vremea din ultimele zile a făcut ravagii în unele zone ale țării. Sunt și persoane care au ajuns în situații grave din alte motive, drept urmare, Guvernul s-a gândit la toate.

Într-o ședință din această săptămână, Executivul a hotărât să acorde ajutoare de urgență în valoare totală de 1,8 milioane de lei. 423 de familii care se confruntă cu probleme sociale grave ar urma să încaseze banii.

Despre ce probleme sociale este vorba? Despre familiile care au nevoie de ajutor din cauza unui incendiu ori alunecări de teren. Vizate mai sunt și persoanele care au probleme grave de sănătate, ori care riscă excluziunea socială.

În ceea ce privește zonele din care provin aceste persoane, conform Executivului, 471.500 lei ar urma să fie acordați pentru 75 familii și persoane singure aflate în situații de necesitate cauzate de incendii, din județele Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Timiș, Vaslui și Vrancea.

Cine primește bani de la stat

De asemenea, suma de 42.500 lei a fost alocată pentru pentru 13 familii afectate de alunecări de teren, din județele Buzău, Dâmbovița și Gorj.

Mai departe, 1.353.500 lei vor merge la 335 familii și persoane singure care se confruntă cu situații deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la apariția sau sporirea riscului de excluziune socială, din județele: Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București.

Trebuie menționat faptul că pentru plata noilor ajutoare de urgență, banii vor fi asigurați din bugetul alocat Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate