News

Se dau 350 lei pe lună de la stat! Se adaugă la salariul deja încasat. Ce condiție trebuie să îndeplinească cei care vor banii în plus

Se dau 350 lei pe lună de la stat Se adaugă la salariul deja încasat. Ce condiție trebuie să îndeplinească cei care vor banii în plus

Anumiți români vor beneficia de bani în plus la salariu. Autoritățile spun că acești angajați nu vor primi imediat sumele respective. Majorarea se va simți la salariul de peste două luni.

Potrivit unui anunț făcut de Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, salariile polițiștilor vor suferi o majorare începând cu 1 iunie 2023.

În cadrul declarației sale de miercuri, Lucian Bode a menționat că sindicatele din poliție au subliniat importanța aplicării integrale a Legii 153. Ca o primă etapă, această implementare va începe la 1 iunie, acoperind diverse aspecte precum drepturile salariale, salarizarea pe grade și ajustările ulterioare care implică sporurile prevăzute în Legea 153, după cum relatează Digi24. Potrivit sindicaliștilor, vor primi bani în plus de la stat.

„Lucian Bode ne-a lansat invitația de a intra la discuții în minister de la ora 13.00, unde a invitat și reprezentanții FSNPPC. Din preambulul prezentării, ministrul Bode a precizat că oferta pe care o pune pe masă este agreată de primul ministru și de coaliție.

Este vorba despre acordarea ultimei tranșe restante din valoarea salariului prevăzut în grila din Legea 153/2017. Noile creșteri salariale se vor face simțite la salariul pe luna august și vor însuma, în medie, 374 de lei”, a transmis, miercuri, Europol – Sindicatul Polițiștilor Europeni.

Banii pentru sporuri se vor acorda în întregime

A avut loc o întâlnire de lucru între conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și reprezentanții sindicatelor din structurile MAI. Discuțiile s-au axat, în principal, pe aspectul salarial și pe propunerile de modificare a legii pensiilor militare.

În ceea ce privește componentele venitului salarial, inclusiv indemnizațiile, primele și alte drepturi pentru personalul militar și polițienesc din cadrul MAI, s-a convenit de comun acord ca acestea să fie asigurate în totalitate. În plus, în ceea ce privește dezbaterea parlamentară în curs de desfășurare cu privire la legea privind pensiile militare, MAI și-a exprimat sprijinul deplin pentru orice modificări propuse.

„Referitor la indemnizații/sporuri și celelalte drepturi care compun veniturile salariale ale personalului militar și polițiștilor din cadrul MAI, s-a convenit ca acordarea acestora în integralitate, potrivit Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, să fie avută în vedere la prima rectificare bugetară din acest an.

 În privința legii pensiilor militare, proiect de act normativ aflat în dezbatere în Parlament, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a informat reprezentanții sindicatelor prezenți la întâlnire de faptul că va susține toate amendamentele formulate și asumate de instituțiile din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, amendamente cu care sindicatele din MAI sunt de acord.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne își reafirmă disponibilitatea la dialog cu reprezentanții sindicatelor de la nivelul structurilor ministerului pentru a găsi soluții care să poată fi aplicate pentru rezolvarea tuturor problemelor existente în sistem, de la cele legate de salarizare până la cele de ordin logistic sau de condiții de muncă”, se arată în comunicatul de presă.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate