News

Se dau 2.000 de lei de la stat de persoană. Este un nou ajutor pentru români. Ce condiție de bază trebuie să bifeze

Se dau 2.000 de lei de la stat de persoană. Este un nou ajutor pentru români. Ce condiție de bază trebuie să bifeze

Se dau 2.000 de lei de la stat de persoană. Acești români pot să primească banii direct pe card, iar suma nu e deloc una de neglijat. 

Anul acesta, numeroase persoane au beneficiat de un sprijin suplimentar de la stat. Fie că vorbim despre voucherele pentru alimente, ori cele pentru compensarea facturilor la energie, sumele au fost cu adevărat bine venite.

De această dată, persoanele norocoase care au șansa să primească 2.000 de lei de la stat sunt mamele. Prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate se oferă suma de 2.000 de lei pentru trusouri.

Mamele și copiii nou-născuți din categoriile defavorizate pot să primească acest sprijini financiar în primele trei luni de la nașterea copilului lor.

Tichetele sociale sunt oferite prin suport electronic, iar conform programului, ele vor fi acordate în limita a 12 milioane euro. Cine poate să primească acest sprijin conform ordonanței de urgență care a fost adoptată?

Cine poate să primească cei 2.000 de lei de la stat

În primul rând mamele în cazul cărora a fost stabilit dreptul la venitul minimi garantat. De asemenea și mamele care fac parte din familii beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, pot să primească 2.000 de lei.

În lista beneficiarilor mai avem și mamele cu dizabilități, dar și mamele care se află temporar în situații critice. Ce înseamnă este situații critice? Vorbim despre ”mame care sunt victime ale calamităţilor, ale violenţei domestice, persoane dependente şi/sau care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, stabilite prin ancheta socială întocmită de autorităţile publice cu atribuţii în domeniul asistenţei sociale”, arată ordonanța.

De asemenea, de cei 2.000 de lei mai pot beneficia și mamele minore, dar și memele care nu deţin acte de identitate şi nu pot accede la drepturile civile. La rândul lor, mamele care vin din Ucraina pot să primească acest sprijin din partea statului român, mai arată documentul.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate