News

Se dau 1250 lei, bani gratis de la stat. Ajutorul este valabil pentru un an întreg. Ce condiții trebuie să îndepliniți

Se dau 1250 lei bani gratis de la stat. Ajutorul este valabil pentru un an întreg. Ce condiții trebuie să îndepliniți

Se dau 250 de lei de la stat. Milioane de români au șansa să primească un ajutor suplimentar anul acesta, dacă se încadrează în aceste categorii.

Milioane de români au șansa să beneficieze de un ajutor din partea statului român. Este vorba despre aproape 2,5 milioane de persoane vulnerabile care primesc vouchere sociale prin programul „Sprijin pentru România”.

Cine poate beneficia de aceste sume de bani? Până acum românii vulnerabili au primit patru tranșe de acest tip în valoare de 1.000 de lei.

Mai mult de atât, aceștia se bucură și de vouchere sociale pentru alimente şi mese calde. Vizați sunt în primul rând pensionarii sistemului public de pensii care au venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1500 lei, pentru tranşele din anul 2022, ”respectiv venituri mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranşele din anul 2023”.

De asemenea, de aceleași avantaje mai pot beneficia și copiii şi adulţii încadraţi în grad de handicap grav, accentuat sau mediu. Și în acest caz există însă niște reguli clare referitoare la venit.

Românii care primesc banii de la stat

Pentru a putea să primească ajutorul de la stat, persoanele menționate anterior trebuie să aibă venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranşele din anul 2022, ”respectiv venituri mai mici sau egale cu 1700 lei pentru tranşele din anul 2023”.

Și familiile care au cel puțini doi copii în întreținere primesc banii de la stat. În acest caz, veniturile nete lunare pentru un membru al familiei trebuie să fie mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranşele din anul 2022.

La rândul lor, familiile care au un singur copil și încasează venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranşele din anul 2023, se bucură de un ajutor din partea statului.

În categoria persoanelor vulnerabile mai avem de asemenea și familiile sau persoanele singure care beneficiază de ajutorul social, având în vedere condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate